Рецепт Курка по-аджарський фото

Курка по-аджарський
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Найцікавіший рецепт грузинської кухні, в якому основну роль відіграють спеції - як і в багатьох інших тамтешніх стравах. Курка по-аджарський - відмінний варіант для будь-якого свята.

Якщо задуматися, то це досить простий рецепт курки по-аджарський, в якому-то і інгредієнтів ніяких немає крім спецій, але саме з цієї причини він мені так подобається. Якщо трохи заглибитися в географію, це Аджарія - це регіон на південному заході Грузії і хоч в кухні цього регіону і є свої особливості, в цілому вона практично нічим не відрізняється від решти грузинської кухні. Ось і в цьому чудовому блюді ми бачимо все характерні для цієї країни спеції: паприка, хміль-сунелі, кінза і, звичайно ж, мій улюблений часник. Насправді саме завдяки цій чудовій поєднанню приправ і часнику, та ще й з вершковим маслом в результаті у нас виходить приголомшлива курочка, не схожа на жодну іншу. І що найголовніше - готувати її дуже легко, і ви без праці впораєтеся з цим рецептом, а я допоможу вам і розповім, як зробити курку по-аджарський в домашніх умовах.

  • Курка - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 8 зубчиків
  • Вода - 1 Склянка
  • Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
  • Паприка солодка мелена - 1 Чайна ложка
  • Кінза свіжа - 20 грам
  • Сіль морська - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
курка по-аджарський - фото крок 1
Курку гарненько промиваємо, а потім трохи обтирає, щоб видалити зайву вологу. Тепер розрізаємо її вздовж грудної клітини і розкриваємо спиною вгору, потім гарненько посипаємо чорним меленим перцем і втираємо його з усіх боків.
курка по-аджарський - фото крок 2
Сковороду розігріваємо і розтоплюємо в ній вершкове масло, викладаємо курку в сковороду спиною до верху.
курка по-аджарський - фото крок 3
Тепер нам треба накрити курку, але не кришкою, а тарілочкою по діаметру менше ніж сковорода. На тарілку ставимо прес і смажимо курку 5-7 хвилин на сильному вогні, потім перевертаємо її, зменшуємо вогонь і готуємо курку ще 35 хвилин, час від часу перевертаючи її.
курка по-аджарський - фото крок 4
Якщо у вас є ступка, то це дуже добре, А якщо ні, то доведеться використовувати підручні засоби, так як зараз нам буде необхідно розтирати спеції. Отже, розрізаємо часник на кілька частин, додаємо до нього хмелі-сунелі, паприка, подрібнену кінзу і сіль і починаємо розтирати все.
курка по-аджарський - фото крок 5
Заливаємо розтерті спеції склянкою води і ретельно перемішуємо.
курка по-аджарський - фото крок 6
Тепер нам доведеться виконати невелику махінацію. Курку знімаємо зі сковороди і перекладаємо її в іншу чисту сковороду, заливаємо сумішшю з спецій і води, олія, в якому смажилася курка проціджуємо і потім знову вливаємо до курки. Ставимо на вогонь, а коли рідина закипить, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо курку ще 15 хвилин на повільному вогні. Тепер курка по-аджарський готова, і ви можете її спробувати. Смачного!

Схожі рецепти