Курка по-аджарський
(покроковий рецепт з фото)
Найцікавіший рецепт грузинської кухні, в якому основну роль відіграють спеції - як і в багатьох інших тамтешніх стравах. Курка по-аджарський - відмінний варіант для будь-якого свята.
Якщо задуматися, то це досить простий рецепт курки по-аджарський, в якому-то і інгредієнтів ніяких немає крім спецій, але саме з цієї причини він мені так подобається. Якщо трохи заглибитися в географію, це Аджарія - це регіон на південному заході Грузії і хоч в кухні цього регіону і є свої особливості, в цілому вона практично нічим не відрізняється від решти грузинської кухні. Ось і в цьому чудовому блюді ми бачимо все характерні для цієї країни спеції: паприка, хміль-сунелі, кінза і, звичайно ж, мій улюблений часник. Насправді саме завдяки цій чудовій поєднанню приправ і часнику, та ще й з вершковим маслом в результаті у нас виходить приголомшлива курочка, не схожа на жодну іншу. І що найголовніше - готувати її дуже легко, і ви без праці впораєтеся з цим рецептом, а я допоможу вам і розповім, як зробити курку по-аджарський в домашніх умовах.
- Курка - 1 кілограм
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Часник - 8 зубчиків
- Вода - 1 Склянка
- Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Паприка солодка мелена - 1 Чайна ложка
- Кінза свіжа - 20 грам
- Сіль морська - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - За смаком