Аджарське хачапурі
(покроковий рецепт з фото)
Не обов'язково жити в Грузії, щоб дізнатися як приготувати Аджарське хачапурі. Рекомендую спробувати приготувати справжню грузинську кухню у себе вдома. Це дуже красиво і шалено смачно.
З такої кількості інгредієнтів у мене виходить два великих хачапурі. З даної кількості інгредієнтів можна також зробити 4 хачапурі поменше. Відповідно, збільшиться тільки необхідну кількість яєць, тобто не 2, а 4. Рекомендую побалувати своїх рідних і близьких, це дуже смачно! Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Сир моцарела - 300 грам
- Сир фета - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вода - 2/3 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 200 мілілітрів
Змішайте борошно, дріжджі і сіль до однорідності.
У мікрохвильовій печі розтопіть масло,
Додайте до нього воду, вершки і перемішайте. Якщо рідина вийшла дуже гарячою, дайте їй охолонути, інакше тісто не підніметься. Змішайте з сухими інгредієнтами в чаші блендера.
Додайте до нього воду, вершки і перемішайте. Якщо рідина вийшла дуже гарячою, дайте їй охолонути, інакше тісто не підніметься. Змішайте з сухими інгредієнтами в чаші блендера.
Вимісити тісто до однорідності за допомогою комбайна.
Залишивши тісто в мисці, накрийте її плівкою і залиште в теплому місці на 45 хвилин. Тісто має збільшитися в два рази. Потім обомніте тісто і залиште ще раз підніматися.
Розділити тісто 2 рівних частини.
Кожну частину розкачати в коржі розміром близько 20 см.
Сири натріть на тертці і перемішайте. Середину коржа наповніть 1/2 частиною сирної суміші, а краї загорніть трубочкою і защіпніте по краях. Повинна вийти така човник.
Розігрійте духовку до 220 градусів і відправляйте пекти хачапурі на 9 хвилин. Коли він позолотою швидко вбийте в човник сире яйце і залиште дбати ще 5 хвилин. Смачного!