Рецепт Аджарські хачапурі «Човник» фото

Аджарські хачапурі «Човник»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка

Ви любите грузинську кухню? Тоді пропоную вам звернути увагу на неймовірно простий і дуже класний рецепт приготування аджарських хачапурі "човник" з сиром і жовтком.

Приготувати аджарські хачапурі "човник" в домашніх умовах насправді досить просто. Нескладне тісто, смачна начинка і пікантна родзинка у вигляді жовтка. А шматочок вершкового масла перед подачею - це по-справжньому цікаве рішення, яке вам обов'язково сподобається.

  • Борошно - 1.5 кілограма
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Яйце - 4 штуки(1 в тісто, 3 в начинку)
  • Добре - 100 грам
  • Імеретинський сир - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
аджарські хачапурі
1. З приготуванням тесту все досить просто - в теплій воді розчинити дріжджі. Борошно просійте в глибоку миску, влийте дріжджі, додайте молоко, рослинна олія, яйце. Замісити тісто і залиште його підходити в теплому місці.
аджарські хачапурі
2. Ось такі інгредієнти для начинки будуть використовуватися в рецепт приготування аджарських хачапурі "човник" для однієї порції.
аджарські хачапурі
3. Обидва сиру натріть на середній терці.
аджарські хачапурі
4. У глибоку миску надішліть сир, 1 яйце і невеликий шматочок вершкового масла.
аджарські хачапурі
5. Ще одне яйце акуратно розділіть. Жовток знадобиться для змащування під час запікання.
аджарські хачапурі
6. Коли тісто добре підійшло, розділіть його на кілька (2-4) частин. Розкачайте на столі у формі човника.
аджарські хачапурі
7. У центр викладіть начинку.
аджарські хачапурі
8. Підніміть краю трохи вгору і защипите. Ось такі аджарські хачапурі "човник" в домашніх умовах виходять.
аджарські хачапурі
9. Деко змастіть маслом і присипте борошном. Викладіть туди хачапурі і відправте в добре розігріту духовку хвилин на 12-15.
аджарські хачапурі
10. Збитим жовтком змастіть як слід тісто, а в центр розбийте акуратно яйце. Знову відправте в духовку хвилини на 3. Ось і весь секрет, як приготувати аджарські хачапурі "човник" . Перед подачею покладіть зверху шматочок вершкового масла.

Схожі рецепти