Аджарські хачапурі «Човник»
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите грузинську кухню? Тоді пропоную вам звернути увагу на неймовірно простий і дуже класний рецепт приготування аджарських хачапурі "човник" з сиром і жовтком.
Приготувати аджарські хачапурі "човник" в домашніх умовах насправді досить просто. Нескладне тісто, смачна начинка і пікантна родзинка у вигляді жовтка. А шматочок вершкового масла перед подачею - це по-справжньому цікаве рішення, яке вам обов'язково сподобається.
- Борошно - 1.5 кілограма
- Вода - 200 мілілітрів
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки(1 в тісто, 3 в начинку)
- Добре - 100 грам
- Імеретинський сир - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
1. З приготуванням тесту все досить просто - в теплій воді розчинити дріжджі. Борошно просійте в глибоку миску, влийте дріжджі, додайте молоко, рослинна олія, яйце. Замісити тісто і залиште його підходити в теплому місці.
2. Ось такі інгредієнти для начинки будуть використовуватися в рецепт приготування аджарських хачапурі "човник" для однієї порції.
3. Обидва сиру натріть на середній терці.
4. У глибоку миску надішліть сир, 1 яйце і невеликий шматочок вершкового масла.
5. Ще одне яйце акуратно розділіть. Жовток знадобиться для змащування під час запікання.
6. Коли тісто добре підійшло, розділіть його на кілька (2-4) частин. Розкачайте на столі у формі човника.
7. У центр викладіть начинку.
8. Підніміть краю трохи вгору і защипите. Ось такі аджарські хачапурі "човник" в домашніх умовах виходять.
9. Деко змастіть маслом і присипте борошном. Викладіть туди хачапурі і відправте в добре розігріту духовку хвилин на 12-15.
10. Збитим жовтком змастіть як слід тісто, а в центр розбийте акуратно яйце. Знову відправте в духовку хвилини на 3. Ось і весь секрет, як приготувати аджарські хачапурі "човник" . Перед подачею покладіть зверху шматочок вершкового масла.