Xacapuri «Човник з яйцем»
(покроковий рецепт з фото)
Хачапурі "човник з яйцем" - дуже популярна страва на Кавказі. У Грузії його роблять практично на кожному кроці. Ви також зможете приготувати його в домашніх умовах, знаючи кілька хитрощів.
Якщо вам цікаво, як приготувати хачапурі "човник з яйцем", то просто прочитайте цей рецепт. Уважно стежте за процесом випікання. Жовток в яйці обов'язково повинен залишитися рідким.
- Maconi - 150 грам
- Вода - 150 грам
- Борошно пшеничне - 6 склянок
- Вершкове масло - 90 грам
- Дріжджі (сухі) - 10 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сир сулугуні - 150 грам
- Бринза - 150 грам
- Куряче яйце - 7 штук
- Зелень, вершкове масло - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
У мацоні додайте воду. Якщо такого продукту у вас немає, то використовуйте самий звичайний кефір. Додайте до нього розтоплене вершкове масло, дріжджі, цукор, сіль. Борошно просійте і частинами введіть в кефірну суміш. Замісити тісто і дайте йому підійти.
Поки тісто підходить, займіться начинкою для хачапурі. Для цього візьміть бринзу і сулугуні, натріть їх на тертці. Відваріть три курячих яйця круто, очистіть і також натріть на тертці. Перемішайте яйця з сиром.
Після того, як тісто підійде, обомніте його руками. Потім пріпиліте борошном робочу поверхню, розділіть тісто на чотири частини і кожну розкачати в пласт овальної форми. По краях викладіть доріжкою начинку.
Поверніть тісто так, щоб начинка виявилася в "трубочках", які утворюють своєрідні бортики. Також, хачапурі повинен нагадувати за формою човник, тому з обох сторін сформуйте "носики" .
Викладіть в хачапурі начинку з сиру і яєць. Зробіть в ній невелике заглиблення, в яке потім ви будете забивати сире яйце. В окремому посуді збийте жовток з молоком або водою, макайте в суміш пензлик і змастити хачапурі з усіх боків. Нагрійте духовку до двохсот двадцяти градусів, викладіть хачапурі на деко і запікайте п'ятнадцять хвилин.
Дістаньте напівготові хачапурі з духовки і вбийте в кожне поглиблення по сирому курячому яйцю. Поставте хачапурі в духовку ще на п'ять хвилин. Готову страву посипати рубаною зеленню.