Рецепт Xacapuri «набуття» фото

Xacapuri «набуття»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Грузинську кухню неможливо уявити без ситної випічки і сиру. А коли ці речі поєднуються в одному рецепті, то смачної страви не уникнути. Так давайте ж зробимо його по правильному рецептом.

Опис приготування:

Я описала як приготувати хачапурі"ачма" . Перше слово знають усі, а другого потрібно невелике пояснення. Набуття - це листковий м'який пиріг з тонкого тесту, яке прийнято перед запіканням варити. Можна сказати, що це вид хачапурі. Начинку роблять з сулугуні, бринзи та інших подібних сортів сиру.

  • Добре - 500 грам
  • Адигейський сир - 250 грам
  • Бринза - 250 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Борошно - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
  • Яйце - 4 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
хачапурі
Яйце перемішайте віночком з водою і сіллю.
хачапурі
Жебрацтво 1/3 борошна. Додайте до неї яєчну суміш.
хачапурі
Додаючи порціями борошно, замісіть еластичне тісто. Добре обомніте його протягом 5 хвилин, а потім відкладіть.
хачапурі
Для начинки натріть два види сиру на тертці.
хачапурі
Розділити тісто 8 рівних частин, а 9-ую зробіть побільше.
хачапурі
Великий шматок тіста дуже тонко розкачати. Викладіть його в жароміцних форму. Змастіть пласт розтопленим маслом.
хачапурі
Решту тіста також тонко розкачати. Залиште тільки 1 пласт, а решта відваріть протягом 20 секунд в киплячій воді, не допускаючи склеювання.
хачапурі
Потім промийте тісто під проточною водою через друшляк.
хачапурі
Пласти обсушити від води.
хачапурі
Один пласт викладіть на основу в форму. Змастіть його маслом і викладіть 1/3 сиру.
хачапурі
Потім викладіть так ще 2 шару аркушів, масла і сиру.
хачапурі
Викладайте інші листи, змащуючи їх маслом. Зверху викласти не відварене тісто.
хачапурі
Запікайте ачму при 180 градусах в духовці протягом 1 годину. Смачного!

Схожі рецепти