Xacapuri «набуття»
(покроковий рецепт з фото)
Грузинську кухню неможливо уявити без ситної випічки і сиру. А коли ці речі поєднуються в одному рецепті, то смачної страви не уникнути. Так давайте ж зробимо його по правильному рецептом.
Я описала як приготувати хачапурі "ачма" . Перше слово знають усі, а другого потрібно невелике пояснення. Набуття - це листковий м'який пиріг з тонкого тесту, яке прийнято перед запіканням варити. Можна сказати, що це вид хачапурі. Начинку роблять з сулугуні, бринзи та інших подібних сортів сиру.
- Добре - 500 грам
- Адигейський сир - 250 грам
- Бринза - 250 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
Яйце перемішайте віночком з водою і сіллю.
Жебрацтво 1/3 борошна. Додайте до неї яєчну суміш.
Додаючи порціями борошно, замісіть еластичне тісто. Добре обомніте його протягом 5 хвилин, а потім відкладіть.
Для начинки натріть два види сиру на тертці.
Розділити тісто 8 рівних частин, а 9-ую зробіть побільше.
Великий шматок тіста дуже тонко розкачати. Викладіть його в жароміцних форму. Змастіть пласт розтопленим маслом.
Решту тіста також тонко розкачати. Залиште тільки 1 пласт, а решта відваріть протягом 20 секунд в киплячій воді, не допускаючи склеювання.
Потім промийте тісто під проточною водою через друшляк.
Пласти обсушити від води.
Один пласт викладіть на основу в форму. Змастіть його маслом і викладіть 1/3 сиру.
Потім викладіть так ще 2 шару аркушів, масла і сиру.
Викладайте інші листи, змащуючи їх маслом. Зверху викласти не відварене тісто.
Запікайте ачму при 180 градусах в духовці протягом 1 годину. Смачного!