Рецепт Xacapuri (простіше не буває) фото

Xacapuri (простіше не буває)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Борошно, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Страви з начинкою

Цей рецепт хачапурі (простіше не буває) просто підкорив мене! Я, як багато господинь, хочу швидко і смачно нагодувати сім'ю. І цей рецепт відповідає моїм вимогам. Дуже просто і смачно. Дивіться!

З даної кількості продуктів вийде 4 великі коржі. Мені вистачило нагодувати 4 людина на полуденок. Дуже рекомендую спробувати хачапурі за цим рецептом, все дуже швидко і смачно, аромат часнику витає по кухні… встояти неможливо! дивіться, як приготувати хачапурі (простіше не буває)!

  • Кефір - 1 Склянка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки (гасити оцтом)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 3 склянки(2, 5 склянки в тісто + 0, 5 склянки для роботи з тестом)
  • Сир - 200 грам
  • Сир твердий - 120-150 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло rafinirovannoe - 0, 5 склянки (для смаження)
Xacapuri (простіше не буває) - фото крок 1
Відміряйте потрібну кількість продуктів. Для тесту у мене пішло 2, 5 склянки борошна і приблизно половина склянки на посипання столу і рук. Приступимо.
Xacapuri (простіше не буває) - фото крок 2
Спочатку приготуйте тісто для хачапурі. Для цього в кефір покладіть сіль, цукор і соду, гасіть соду оцтом і перемішайте віночком.
Xacapuri (простіше не буває) - фото крок 3
Всипати частинами просіяне борошно, не переставайте працювати віночком, поки тісто не стане щільним.
Xacapuri (простіше не буває) - фото крок 4
Перевалить його на стіл з борошном, замісіть НЕ круте тісто. Покладіть його в пакет або загорніть в харчову плівку і залиште на 15-20 хвилин.
Xacapuri (простіше не буває) - фото крок 5
Для начинки візьміть будь-який твердий сир, натріть його на дрібній тертці. Додайте сир, щіпку солі, два зубчики часнику (його я пропустила через прес). Перемішайте добре начинку. Вам може здатися, що це складно, вона густа і суха, але через кілька хвилин побачите щільну ароматну масу. Розділи 4 частини начинку.
Xacapuri (простіше не буває) - фото крок 6
Розділити тісто 4 частини. Кожну частину розкачати тонко, приблизно 5 мм. І тут є два варіанти ліплення: можна зробити звичайні пиріжки або чебуреки. Мені припав до смаку другий варіант. Покладіть на край тесту начинку, акуратно розподіліть.
Xacapuri (простіше не буває) - фото крок 7
Накрийте другою половиною тіста, кінець жалюзі тугий. Слідкуйте, щоб повітря не було багато всередині. Руками ущільните або качалкою трохи розкачайте готовий пиріжок.
Xacapuri (простіше не буває) - фото крок 8
На сковороді розжарити половину склянки олії, покладіть два пиріжка і смажте до рум'яної скоринки.
Xacapuri (простіше не буває) - фото крок 9
Переверніть лопатками і обсмажте з іншого боку.
Xacapuri (простіше не буває) - фото крок 10
Хачапурі готові! Пригощайтеся!

Схожі рецепти