Xacapuri (простіше не буває)
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт хачапурі (простіше не буває) просто підкорив мене! Я, як багато господинь, хочу швидко і смачно нагодувати сім'ю. І цей рецепт відповідає моїм вимогам. Дуже просто і смачно. Дивіться!
З даної кількості продуктів вийде 4 великі коржі. Мені вистачило нагодувати 4 людина на полуденок. Дуже рекомендую спробувати хачапурі за цим рецептом, все дуже швидко і смачно, аромат часнику витає по кухні… встояти неможливо! дивіться, як приготувати хачапурі (простіше не буває)!
- Кефір - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки (гасити оцтом)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки(2, 5 склянки в тісто + 0, 5 склянки для роботи з тестом)
- Сир - 200 грам
- Сир твердий - 120-150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Масло rafinirovannoe - 0, 5 склянки (для смаження)
Відміряйте потрібну кількість продуктів. Для тесту у мене пішло 2, 5 склянки борошна і приблизно половина склянки на посипання столу і рук. Приступимо.
Спочатку приготуйте тісто для хачапурі. Для цього в кефір покладіть сіль, цукор і соду, гасіть соду оцтом і перемішайте віночком.
Всипати частинами просіяне борошно, не переставайте працювати віночком, поки тісто не стане щільним.
Перевалить його на стіл з борошном, замісіть НЕ круте тісто. Покладіть його в пакет або загорніть в харчову плівку і залиште на 15-20 хвилин.
Для начинки візьміть будь-який твердий сир, натріть його на дрібній тертці. Додайте сир, щіпку солі, два зубчики часнику (його я пропустила через прес). Перемішайте добре начинку. Вам може здатися, що це складно, вона густа і суха, але через кілька хвилин побачите щільну ароматну масу. Розділи 4 частини начинку.
Розділити тісто 4 частини. Кожну частину розкачати тонко, приблизно 5 мм. І тут є два варіанти ліплення: можна зробити звичайні пиріжки або чебуреки. Мені припав до смаку другий варіант. Покладіть на край тесту начинку, акуратно розподіліть.
Накрийте другою половиною тіста, кінець жалюзі тугий. Слідкуйте, щоб повітря не було багато всередині. Руками ущільните або качалкою трохи розкачайте готовий пиріжок.
На сковороді розжарити половину склянки олії, покладіть два пиріжка і смажте до рум'яної скоринки.
Переверніть лопатками і обсмажте з іншого боку.
Хачапурі готові! Пригощайтеся!