Рецепт Xacapuri «човники» фото

Xacapuri «човники»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Борошно, Молочні продукти, Сир, Зелень, Яйця, Бринза, Молоко
На обід, На вечерю
Випічка, Страви з начинкою

Хто хоч раз зустрічав і пробував аджарські хачапурі, обов'язково захоче випробувати свої сили в приготуванні такого оригінального і смачного блюда. Зараз розповім, як приготувати хачапурі "човники" .

Оригінальні і дуже смачні хачапурі "човники" приготувати дуже просто. І хоча батьківщина цієї страви - Грузія, у нас воно користується популярністю в якості ситного сніданку або доповнення до обіду. Вони просто тануть у роті, а запах вабить домочадців на кухню. Такі човники сподобаються дітям за незвичайне оформлення, а дорослим - за ситність.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 7 штук
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Добре - 350 грам
  • Бринза - 150 грам
  • Свіжа зелень - 1 пучок
1
Для приготування тіста в суху глибоку миску просійте борошно і додайте сухі активні дріжджі. Також можна використовувати звичайні дріжджі, якщо їх попередньо намочити у воді на 15 хвилин для активації. Додайте сіль і цукор.
2
Змішайте молоко і воду. Підігрійте до кімнатної температури. Додайте цю суміш до сухих компонентів і ретельно перемішайте. Вимішайте тісто руками до отримання однорідної консистенції.
3
Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин, поки підніметься.
4
Для приготування начинки зваріть три яйця круто. Потім яйця і сири натріть на крупній тертці і перемішайте. Солити цю масу немає необхідності, оскільки сири і так досить солоні.
5
Потім треба додати в тісто рослинне масло, ретельно вимішати до отримання однорідної консистенції. Розділіть тісто на чотири частини.
6
Розкачайте на невеликі овали. Поверніть краю тесту так, щоб вийшла "човник" .
7
Заповніть отриману "човник" начинкою і покладіть на нагріте деко.
8
Випікайте близько 10 хвилин при температурі 250 градусів.
9
Дістаньте з духовки і влийте в човник яйце. Далі відправляємо назад в духовку на 3 хвилини.
10
На стіл подавайте човники гарячим. Правильно їх їсти треба, відламуючи бортики і вмочуючи їх у яйце. Підігрітими в мікрохвильовці вони також будуть смачними. Смачного!

Схожі рецепти