Рецепт Набуття фото

Набуття
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ачма - це особливий листковий грузинський пиріг з сиром. В якості начинки можна використовувати сулугуні або осетинський сир.

Опис приготування:

Збиваємо яйця. Додаємо в них воду. Просіваємо борошно і сіль.

Замішуємо тісто.

Поділяємо його на 8 частин. Одну частину робимо трохи більше за інших.

Скачує кого з кожної частини тесту.

Ми залишаємо кулі з тіста на 10 хв. Для вистоювання.

Інтенсивно відбиваємо кульки об край столу.

Потім дуже-дуже тонко розгортаємо тісто в великі коржі.

Змащуємо пергаментний папір маслом.

Найбільший пласт викладаємо на промаслений пергамент. Зверху змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Інші коржі опускаємо акуратно і по черзі в киплячу воду на 10-15 сек.

Відразу ж після окропу, занурюємо в миску з холодною водою і розкладаємо на чистому рушник.

Натираємо сир на тертці.

Змішуємо сир зі сметаною і з половиною масла, що залишилося.

На той пласт тесту, що на деку, викладаємо чотири відварених пласта. Кожен шар добре змащуємо маслом.

Зверху викладаємо половину сирної начинки.

Потім знову кладемо ще три пласта, промазаних маслом і розкладаємо залишилася начинку.

Розігріваємо духовку до 200 ° С.

Загинаємо краю нижнього шару наверх і накриваємо їм пиріг.

Зверху укладаємо лист фольги.

Випікаємо в духовці 15 хвилин в 200 градусах, потім зменшуємо температуру до 180 ° С, знімаємо фольгу і печемо ще 10 хв.

Ачму слід подавати на стіл гарячою. Дуже смачний цей пиріг зі сметаною.

Смачного!


  • Вершкове масло (розтоплене) - 400 грам
  • Яйця курячі - 5 штук
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сир (сулугуні) - 1 кілограм
  • Крем - 200 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Мука - 1 кілограм
Збиваємо яйця. Додаємо в них воду. Просіваємо борошно і сіль.

Замішуємо тісто.

Поділяємо його на 8 частин. Одну частину робимо трохи більше за інших.

Скачує кого з кожної частини тесту.

Ми залишаємо кулі з тіста на 10 хв. Для вистоювання.

Інтенсивно відбиваємо кульки об край столу.

Потім дуже-дуже тонко розгортаємо тісто в великі коржі.

Змащуємо пергаментний папір маслом.

Найбільший пласт викладаємо на промаслений пергамент. Зверху змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Інші коржі опускаємо акуратно і по черзі в киплячу воду на 10-15 сек.

Відразу ж після окропу, занурюємо в миску з холодною водою і розкладаємо на чистому рушник.

Натираємо сир на тертці.

Змішуємо сир зі сметаною і з половиною масла, що залишилося.

На той пласт тесту, що на деку, викладаємо чотири відварених пласта. Кожен шар добре змащуємо маслом.

Зверху викладаємо половину сирної начинки.

Потім знову кладемо ще три пласта, промазаних маслом і розкладаємо залишилася начинку.

Розігріваємо духовку до 200 ° С.

Загинаємо краю нижнього шару наверх і накриваємо їм пиріг.

Зверху укладаємо лист фольги.

Випікаємо в духовці 15 хвилин в 200 градусах, потім зменшуємо температуру до 180 ° С, знімаємо фольгу і печемо ще 10 хв.

Ачму слід подавати на стіл гарячою. Дуже смачний цей пиріг зі сметаною.

Смачного!