Човник з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Перед таким простим, але оригінальним блюдом не встоять навіть діти. Човник з кабачків наповнена фрикадельками. Відмінна ідея нагодувати ситно і корисно сім'ю. Здивуйте своїх домочадців смачним блюдом.
Щоб урізноманітнити своє повсякденне меню, доводиться придумувати різні способи подачі звичних для нас страв. А щоб страва була не тільки смачним, але і незвичайним, пропоную приготувати човник з фрикадельками. Готувати таке блюдо не тільки просто, але і цікаво. Соковита начинка і ніжна м'якоть кабачка ідеально поєднуються. Це поєднання припаде до смаку всій вашій родині. Ну а як приготувати човник з фрикадельками, я детально описав.
- Молодий кабачок - 3 штуки (невеликі)
- Фарш - 300-400 грам (курячий, яловичий або свинячий)
- Яйце - 1 штука
- Твердий сир - 100 грам
- Панірувальні сухарі - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 пучок
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Часниковий порошок - 1-2 Щепоток (за смаком)
Додаємо у фарш сіль, перець, часниковий порошок і яєчний білок. Добре перемішуємо. Жовток ложкою прибираємо і поки його не чіпаємо.
Молоді кабачки добре миємо й зрізаємо бочок. Ложкою видаляємо насіння і м'якоть. Вийшла човник.
З фаршу робимо невеликі кульки, його необхідно обваляти в сухарях (або мука). Потім акуратно покладіть фрикадельки в човник.
У мисці змішуємо жовток, дрібно посічену петрушку, сир, натертий на крупній тертці, сметану, сіль і перець. Перемішуємо до однорідної маси.
Цією сумішшю наповнюємо човники з кабачків. Викладаємо човники в змащену олією чашу мультиварки.
Включаємо режим "випічка", ставимо час 45 хвилин. Закриваємо кришку і чекаємо сигналу про закінчення готування. Подавайте гарячу човник з фрикадельками, прикрасивши сметаною і зеленню.