Аварські коржі
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі пропоную смачні і ситні аварські коржі - готуються вони з простого тесту на кефірі, а в начинку використовується звичайна картопля.
Для ситного сімейного обіду посмажте апетитні аварські коржі - блюдо дагестанської кухні. Для начинки знадобиться відварну картоплю, смажену цибулю і кріп. Коржі виходять дуже м'які і ніжні, такий обід всім дуже сподобається.
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Кефір - 200 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 80 грам(30 грам - для змазування коржиків і 50 грам - для картопляної начинки)
- Картопля - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кріп - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування аварських коржів.
Для тесту змішайте в мисці кефір кімнатної температури з харчовою содою, додайте також пару пучок солі, розмішайте і дайте постояти 1-2 хвилини.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, але пружне тісто. Залиште тісто під рушником на 20 хвилин настоюватися.
Для начинки почистіть картоплю, залийте холодною водою і відваріть до м'якості протягом 20 хвилин. Трохи підсолити.
На рослинному маслі обсмажити цибулю, нарізаний дрібними кубиками.
Злийте воду з готової картоплі, всипте до неї смажену цибулю.
Розімніть картоплю толкушкой з додаванням смаженого лука і вершкового масла.
У картопляну начинку додайте дрібно нарізаний кріп і перемішайте. Начинка готова. Дайте їй трохи охолонути.
Тісто розділи 5-6 частин, кожну розкачати і викладіть в центрі картопляну начинку - приблизно 1-1, 5 ст. L. Картоплі.
Зберіть краю коржі і знову розкачайте в рівний пласт. Виходить кругла корж товщиною 0, 5-0, 7 см.
Обсмажуйте коржі на сухій сковороді до рум'яної скоринки - приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.
Готові гарячі коржики змастіть вершковим маслом.
Смажені аварські коржі складайте один на одного. Готову страву відразу подавайте до столу.
Смачного!