Тісто для хінкалі по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 30
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Хінкалі - національне грузинське блюдо з тонкого пшеничного тіста з м'ясною начинкою і бульйоном всередині. Є рецепт, як приготувати тісто для хінкалі по-грузинськи, який вас ніколи не підведе.
Опис приготування:
Із вказаної кількості продуктів виходить близько 30 Хінкалі. Якщо цього вам занадто багато, то пропорційно зменшите кількість всіх інгредієнтів. Тісто виходить тонким, але воно не рветься в процесі приготування і не розклеюється. Весь бульйон і фарш залишається всередині, щоб ви могли насолодитися стравою!
- Борошно - 1400 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вода - 450 мілілітрів
1
Борошно просійте кілька разів. Помістіть в чашу 1100 грам борошна, в центрі зробіть поглиблення і розбийте в нього яйця кімнатної температури.
2
Підігрійте воду до температури 30-40 градусів і додайте до борошна.
3
Почніть замішувати тісто від центру чаші, поки вся мука з боків не вбереться. Сформуйте кулю, потім розділіть його на 2 частини.
4
Викладіть їх на стіл, пріпиленний борошном, і почніть замішувати круте тісто, складаючи його навпіл і поступово додаючи залишок норми борошна.
5
Розкачайте тісто в пласт товщиною близько 8 мм. За допомогою склянки діаметром 6-7 см видавіть кружечки, а потім розкачайте їх діаметром до 20 см.
6
З обрізками від першого шару і другою половиною тіста повторіть ту ж процедуру.