Тісто для хінкалі по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Хінкалі - національне грузинське блюдо з тонкого пшеничного тіста з м'ясною начинкою і бульйоном всередині. Є рецепт, як приготувати тісто для хінкалі по-грузинськи, який вас ніколи не підведе.
Із вказаної кількості продуктів виходить близько 30 Хінкалі. Якщо цього вам занадто багато, то пропорційно зменшите кількість всіх інгредієнтів. Тісто виходить тонким, але воно не рветься в процесі приготування і не розклеюється. Весь бульйон і фарш залишається всередині, щоб ви могли насолодитися стравою!
- Борошно - 1400 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вода - 450 мілілітрів
1
Борошно просійте кілька разів. Помістіть в чашу 1100 грам борошна, в центрі зробіть поглиблення і розбийте в нього яйця кімнатної температури.
2
Підігрійте воду до температури 30-40 градусів і додайте до борошна.
3
Почніть замішувати тісто від центру чаші, поки вся мука з боків не вбереться. Сформуйте кулю, потім розділіть його на 2 частини.
4
Викладіть їх на стіл, пріпиленний борошном, і почніть замішувати круте тісто, складаючи його навпіл і поступово додаючи залишок норми борошна.
5
Розкачайте тісто в пласт товщиною близько 8 мм. За допомогою склянки діаметром 6-7 см видавіть кружечки, а потім розкачайте їх діаметром до 20 см.
6
З обрізками від першого шару і другою половиною тіста повторіть ту ж процедуру.