Тісто хінкалі
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ситне блюдо грузинської кухні - родич російських пельменів, відрізняються вони формою і складом фаршу. Тісто на хінкалі готується дуже просто, і сьогодні ми приготуємо традиційне тісто.
Найчастіше господині і на пельмені, і на манти, і на хінкалі роблять тісто по одному рецепту - мука, яйце, вода, рослинна олія. А адже тісто на традиційні хінкалі робиться прісним, тобто в нього не додаються ні яйця, ні рослинне масло. І якщо ви приймаєте гостя з Кавказу і хочете здивувати його хінкалі в своєму виконанні, приготуйте хінкалі саме з прісного тіста. А як приготувати тісто на хінкалі, я розповім вам в цьому рецепті. А фаршу знадобиться приблизно 500 грам.
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Холодна вода - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Для приготування традиційного тесту на хінкалі вам будуть потрібні лише ці інгредієнти.
Сіль розводимо у воді, борошно просіваємо в миску, робимо поглиблення і невеликими порціями додаємо воду. І перетираємо борошно з рідиною.
Після того як вся рідина додана, можна зібрати-вимісити тісто в грудку, а можна кулаками притиснути до дна миски, добре утрамбовуючи. Накрити плівкою і залишити хвилин на 20.
А ось тепер можна вимісити тісто в колобок, при необхідності додаючи трохи борошна.
І знову дамо тесту відпочити, загорніть його в плівку або в пакет і залишимо хвилин на 10.
Вимісити тісто ще разок, і ось тепер з ним можна працювати.