Азербайджанський плов
(покроковий рецепт з фото)
Відчуваючи потребу урізноманітнити звичний раціон, обов'язково слід спробувати азербайджанський плов. Насичений смак м'яса і сухофруктів в поєднанні з розсипчастим рисом - це неймовірно смачно.
Простий рецепт азербайджанського плову таїть в собі кілька секретів, які роблять цю страву зовсім несхожим на інші:
1. Мал кілька разів промити, залити холодною водою і відставити на півгодини.
2. Курку вимити, обсушити і порізати на порційні шматочки.
3. Воду з рису злити, залити нову і варити його на повільному вогні хвилин 5-6 до напівготовності.
4. Борошно змішати з дрібкою солі і просіяти. Додати яйце, трохи води і ложку масла. Замісити тісто. Готове тісто розкачати в тонкий корж і застелити нею дно і стінки казана для плову.
5. З рису злити зайву рідину, полити його розтопленим маслом і відправити в казан. Готувати хвилин 30-35 на слабкому вогні.
6. Курку відправити на сковороду з розтопленим маслом, обсмажити 5-7 хвилин і перекласти в каструлю.
7. Цибулю дрібно нарізати і відправити на сковороду, де смажилася курка.
8. Сухофрукти замочити у воді на 3 хвилини.
9. З гранатів видавити сік.
10. У каструлю з куркою відправити цибулю, сік граната і трохи гарячої води. Гасити близько півгодини на середньому вогні.
11. Сухофрукти просушити, додати в каструлю і згасити ще 10 хвилин.
12. Щіпку шафрану розчинити в невеликій кількості гарячої води. Половину готового рису заправити шафраном, ретельно перемішати.
Справжній азербайджанський плов в домашніх умовах готовий.
Подавати два види рису в однакових пропорціях.
- Курка - 1-1, 5 кілограма
- Цибулина - 3 штуки
- Гранат - 2 штуки
- Сухофрукти - 500 грам
- Мал - 500 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Шафран - 1 щіпка
- Борошно - 300 грам
- Яйце - 1 штука
1. Мал кілька разів промити, залити холодною водою і відставити на півгодини.
2. Курку вимити, обсушити і порізати на порційні шматочки.
3. Воду з рису злити, залити нову і варити його на повільному вогні хвилин 5-6 до напівготовності.
4. Борошно змішати з дрібкою солі і просіяти. Додати яйце, трохи води і ложку масла. Замісити тісто. Готове тісто розкачати в тонкий корж і застелити нею дно і стінки казана для плову.
5. З рису злити зайву рідину, полити його розтопленим маслом і відправити в казан. Готувати хвилин 30-35 на слабкому вогні.
6. Курку відправити на сковороду з розтопленим маслом, обсмажити 5-7 хвилин і перекласти в каструлю.
7. Цибулю дрібно нарізати і відправити на сковороду, де смажилася курка.
8. Сухофрукти замочити у воді на 3 хвилини.
9. З гранатів видавити сік.
10. У каструлю з куркою відправити цибулю, сік граната і трохи гарячої води. Гасити близько півгодини на середньому вогні.
11. Сухофрукти просушити, додати в каструлю і згасити ще 10 хвилин.
12. Щіпку шафрану розчинити в невеликій кількості гарячої води. Половину готового рису заправити шафраном, ретельно перемішати.
Справжній азербайджанський плов в домашніх умовах готовий.
Подавати два види рису в однакових пропорціях.