Рецепт Азербайджанський плов фото

Азербайджанський плов
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Птах, Курка, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви, Плов

Відчуваючи потребу урізноманітнити звичний раціон, обов'язково слід спробувати азербайджанський плов. Насичений смак м'яса і сухофруктів в поєднанні з розсипчастим рисом - це неймовірно смачно.

Простий рецепт азербайджанського плову таїть в собі кілька секретів, які роблять цю страву зовсім несхожим на інші:

1. Мал кілька разів промити, залити холодною водою і відставити на півгодини.

2. Курку вимити, обсушити і порізати на порційні шматочки.

3. Воду з рису злити, залити нову і варити його на повільному вогні хвилин 5-6 до напівготовності.

4. Борошно змішати з дрібкою солі і просіяти. Додати яйце, трохи води і ложку масла. Замісити тісто. Готове тісто розкачати в тонкий корж і застелити нею дно і стінки казана для плову.

5. З рису злити зайву рідину, полити його розтопленим маслом і відправити в казан. Готувати хвилин 30-35 на слабкому вогні.

6. Курку відправити на сковороду з розтопленим маслом, обсмажити 5-7 хвилин і перекласти в каструлю.

7. Цибулю дрібно нарізати і відправити на сковороду, де смажилася курка.

8. Сухофрукти замочити у воді на 3 хвилини.

9. З гранатів видавити сік.

10. У каструлю з куркою відправити цибулю, сік граната і трохи гарячої води. Гасити близько півгодини на середньому вогні.

11. Сухофрукти просушити, додати в каструлю і згасити ще 10 хвилин.

12. Щіпку шафрану розчинити в невеликій кількості гарячої води. Половину готового рису заправити шафраном, ретельно перемішати.

Справжній азербайджанський плов в домашніх умовах готовий.

Подавати два види рису в однакових пропорціях.


  • Курка - 1-1, 5 кілограма
  • Цибулина - 3 штуки
  • Гранат - 2 штуки
  • Сухофрукти - 500 грам
  • Мал - 500 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Шафран - 1 щіпка
  • Борошно - 300 грам
  • Яйце - 1 штука
Простий рецепт азербайджанського плову таїть в собі кілька секретів, які роблять цю страву зовсім несхожим на інші:

1. Мал кілька разів промити, залити холодною водою і відставити на півгодини.

2. Курку вимити, обсушити і порізати на порційні шматочки.

3. Воду з рису злити, залити нову і варити його на повільному вогні хвилин 5-6 до напівготовності.

4. Борошно змішати з дрібкою солі і просіяти. Додати яйце, трохи води і ложку масла. Замісити тісто. Готове тісто розкачати в тонкий корж і застелити нею дно і стінки казана для плову.

5. З рису злити зайву рідину, полити його розтопленим маслом і відправити в казан. Готувати хвилин 30-35 на слабкому вогні.

6. Курку відправити на сковороду з розтопленим маслом, обсмажити 5-7 хвилин і перекласти в каструлю.

7. Цибулю дрібно нарізати і відправити на сковороду, де смажилася курка.

8. Сухофрукти замочити у воді на 3 хвилини.

9. З гранатів видавити сік.

10. У каструлю з куркою відправити цибулю, сік граната і трохи гарячої води. Гасити близько півгодини на середньому вогні.

11. Сухофрукти просушити, додати в каструлю і згасити ще 10 хвилин.

12. Щіпку шафрану розчинити в невеликій кількості гарячої води. Половину готового рису заправити шафраном, ретельно перемішати.

Справжній азербайджанський плов в домашніх умовах готовий.

Подавати два види рису в однакових пропорціях.

Схожі рецепти