Рецепт Азербайджанський шашлик фото

Азербайджанський шашлик
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо , Овочі , Баранина , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 3
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Жодна вилазка на природу не обходиться без соковитого шашлику! Його появи з нетерпінням чекають всі домочадці. Тому раджу дізнатися, як приготувати азербайджанський шашлик за моїм рецептом.

Опис приготування:

Кухні багатьох країн можуть похвалитися своїми рецептами приготування цієї страви. Традиційно вважається, що в Грузії, Вірменії, Азербайджані шашлик готують найкраще. Для цієї страви можуть бути використані різні сорти м'яса і різні частини тушки. Подають шашлик з великою кількістю печених і сирих овочів, із зеленню, різними соусами.

1. Баранину миємо й нарізаємо невеликими шматочками, солимо і перчимо. Чистий і цибулю дрібно rubima, додаємо його до м'яса, вливаємо винний оцет, перемішуємо і накриваємо м'ясо, відправляємо його в холодильник на 5 годин, можна на ніч.

2. М'ясо нанизуємо на шампури, змащуємо шматочком масла і смажимо на мангалі. Барбарис замочуємо в теплій воді.

3. Помідор, лимон і зелень (петрушка, Braai, кріп, базилік) моєму. Готовий шашлик перекладаємо на блюдо, посипаємо його дрібно рубаною зеленню і барбарисом. Подаємо шашлик з помідорами, нарізаною цибулею і шматочками лимона.


  • Баранина - 0, 6 кілограма
  • Цибулина - 2 штуки
  • Винний оцет - 100 мілілітрів
  • Олія - 25 грам
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Помідори - 4 штуки
  • Сушений барбарис - 120 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль і перець - За смаком
Кухні багатьох країн можуть похвалитися своїми рецептами приготування цієї страви. Традиційно вважається, що в Грузії, Вірменії, Азербайджані шашлик готують найкраще. Для цієї страви можуть бути використані різні сорти м'яса і різні частини тушки. Подають шашлик з великою кількістю печених і сирих овочів, із зеленню, різними соусами.

1. Баранину миємо й нарізаємо невеликими шматочками, солимо і перчимо. Чистий і цибулю дрібно rubima, додаємо його до м'яса, вливаємо винний оцет, перемішуємо і накриваємо м'ясо, відправляємо його в холодильник на 5 годин, можна на ніч.

2. М'ясо нанизуємо на шампури, змащуємо шматочком масла і смажимо на мангалі. Барбарис замочуємо в теплій воді.

3. Помідор, лимон і зелень (петрушка, Braai, кріп, базилік) моєму. Готовий шашлик перекладаємо на блюдо, посипаємо його дрібно рубаною зеленню і барбарисом. Подаємо шашлик з помідорами, нарізаною цибулею і шматочками лимона.

Схожі рецепти