Рецепт Бозбаш азербайджанський фото

Бозбаш азербайджанський
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо, Овочі, Бобові, Баранина
Рецепти для схуднення
На обід
Супи, Гарячі страви

Справжні цінителі цієї страви переконані, що бозбаш азербайджанський ідеальний тільки на відкритому вогні, оскільки насичується ароматом дров і вугілля. Я пропоную приготувати його на решітці від барбекю.

Ця страва готується на основі баранини і переважно на багатті. Цей рецепт трохи спрощений від традиційного Бозбаш. Якщо у вас немає можливості готувати його на вогні - не біда, можна зробити це і за допомогою звичайної кухонної плити. Ще одна важлива уязик: замочіть заздалегідь нут.

  • Баранина - 500-700 грам
  • Картопля - 5 штук
  • Цибуля - 1-2 штуки
  • Помідор - 1 штук
  • Горох - 250 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Сіль і спеції - За смаком
бозбаш азербайджанський - фото крок 1
1. Замочіть заздалегідь нут (мінімум на 2-3 годину). Він повинен набрякнути і збільшитися в два рази. Нут варитися разом з бараниною ще годину.
бозбаш азербайджанський - фото крок 2
2. Дрібно нарізаємо цибулю, відправляємо його смажитися на рослинній олії. Я для цього взяла каструлю, в якій потім буду варити бозбаш азербайджанський.
бозбаш азербайджанський - фото крок 3
3. Обсмажуємо його до золотистого кольору. Весь процес приготування у мене був на свіжому повітрі, тому аромат заповнив весь двір. Як згадувалося вище, традиційно бозбаш азербайджанський готується на багатті. У мене - барбекю.
бозбаш азербайджанський - фото крок 4
4. У блендері подрібнюємо помідори до стану пюре, відправляємо їх до цибулі.
бозбаш азербайджанський - фото крок 5
5. Смажимо ще пару хвилин.
бозбаш азербайджанський - фото крок 6
6. Чистимо і крупно нарізаємо картопля. Відправляємо його до цибулі і помідорів, трохи обсмажуємо. Тепер потрібно перекласти м'ясо і бульйон з нутом в ємність з картоплею.
бозбаш азербайджанський - фото крок 7
7. М'ясо можна нарізати кубиками.
бозбаш азербайджанський - фото крок 8
8. Заливаємо все бульйоном так, щоб той злегка покрив картопля.
бозбаш азербайджанський - фото крок 9
9. В самому кінці посипаємо зеленню і тушкуємо до готовності картоплі.
бозбаш азербайджанський - фото крок 10
10. Перед подачею можна посипати кінзою або зеленню петрушки. Подається бозбаш азербайджанський тільки в гарячому вигляді.

Схожі рецепти