Бозбаш азербайджанський
(покроковий рецепт з фото)
Справжні цінителі цієї страви переконані, що бозбаш азербайджанський ідеальний тільки на відкритому вогні, оскільки насичується ароматом дров і вугілля. Я пропоную приготувати його на решітці від барбекю.
Ця страва готується на основі баранини і переважно на багатті. Цей рецепт трохи спрощений від традиційного Бозбаш. Якщо у вас немає можливості готувати його на вогні - не біда, можна зробити це і за допомогою звичайної кухонної плити. Ще одна важлива уязик: замочіть заздалегідь нут.
- Баранина - 500-700 грам
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 1-2 штуки
- Помідор - 1 штук
- Горох - 250 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Замочіть заздалегідь нут (мінімум на 2-3 годину). Він повинен набрякнути і збільшитися в два рази. Нут варитися разом з бараниною ще годину.
2. Дрібно нарізаємо цибулю, відправляємо його смажитися на рослинній олії. Я для цього взяла каструлю, в якій потім буду варити бозбаш азербайджанський.
3. Обсмажуємо його до золотистого кольору. Весь процес приготування у мене був на свіжому повітрі, тому аромат заповнив весь двір. Як згадувалося вище, традиційно бозбаш азербайджанський готується на багатті. У мене - барбекю.
4. У блендері подрібнюємо помідори до стану пюре, відправляємо їх до цибулі.
5. Смажимо ще пару хвилин.
6. Чистимо і крупно нарізаємо картопля. Відправляємо його до цибулі і помідорів, трохи обсмажуємо. Тепер потрібно перекласти м'ясо і бульйон з нутом в ємність з картоплею.
7. М'ясо можна нарізати кубиками.
8. Заливаємо все бульйоном так, щоб той злегка покрив картопля.
9. В самому кінці посипаємо зеленню і тушкуємо до готовності картоплі.
10. Перед подачею можна посипати кінзою або зеленню петрушки. Подається бозбаш азербайджанський тільки в гарячому вигляді.