Рецепт Бозбаш по-азербайджанськи фото

Бозбаш по-азербайджанськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо , Баранина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви бажаєте зробити звичайний обід справжнім святом, то цей смачний супчик то, що вам треба, адже таке приголомшливе поєднання баранини, овочів і фруктів ви ніколи не забудете! !!

Опис приготування:

Рецепт приготування Бозбаш по-азербайджанські дуже і дуже древній і, як і у інших подібних супів з багатою історією, у цього супчика є безліч варіантів приготування. Ну а цей рецепт, мабуть, найцікавіший, принаймні, так здається мені і моїй родині, тому саме його ми і вибрали з усіх можливих варіантів. Готую я його не дуже часто, тільки для особливих урочистостей, хоча, як я вже говорила базбаш по-азербайджанскіуже вже сам по собі справжнє свято, принаймні, для шлунка. І якщо ви любите експериментувати на кухні, а так же вам до душі справжня ароматна і ситна кавказька кухня, то і цей приголомшливий супчик вам обов'язково сподобається, ну а я з задоволенням розповім вам, як зробити бозбаш по-азербайджанські швидко і смачно.

  • Ребра баранячі - 1 кілограм
  • Гайка - 2 склянки
  • Картопля - 4 штуки
  • Масло вершкове топлене - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в бульйон, 1 - в пассеровку )
  • Морква - 2 штуки(1 - в бульйон, 1 - в пассеровку )
  • Томати у власному соку - 400 грам
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Айва - 2 штуки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Перець гострий - 1 штука
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Зерна коріандру розтерті - 1 Ст. Ложка
  • Сік гранатовий - 100 грам
  • Свіжа зелень - 70 грам(Braai, петрушка, базилік )
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 1
Для початку ми замочуємо нут на ніч у холодній воді. Вранці ми зливаємо воду, заливаємо свіжу і ставимо варитися на повільний вогонь, варимо приблизно 1, 5 години до повної готовності.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 2
Тепер приступаємо до приготування бульйону. Ребра розрізаємо на частини, промиваємо і заливаємо приблизно 4 літрами холодної води, ставимо на вогонь. Коли вода закипить, необхідно зняти піну і покласти в каструлю очищену цілу моркву і цибулину, при бажанні можна так само використовувати коріння селери і петрушки. Закидаємо пару лаврових листочків, перець горошком, прикриваємо каструлю кришкою і варимо бульйон годину на повільному вогні. Після закінчення часу овочі дістаємо і викидаємо, а реберця перекладаємо в окрему тарілку. Бульйон проціджуємо.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 3
У сковороді розігріваємо топлене вершкове масло і обсмажуємо на ньому наші варені баранячі ребра.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 4
Обсмажені ребра перекладаємо в тарілку, а на сковороді починаємо смажити цибулю, нарізаний півкільцями, смажимо до золотистого кольору. Потім додаємо нарізану півкільцями моркву і смажимо все разом ще 10 хвилин.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 5
Томати у власному соку очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматки і викладаємо до обсмаженою овочам, готуємо ще 5-7 хвилин.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 6
Перець очищаємо від насіння і нарізаємо півкільцями, айву ріжемо на невеликі шматки.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 7
Коли нут зваритися, зливаємо з нього воду, викладаємо в каструлю баранячі ребра, обсмажені моркву і цибулю, перець і айву.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 8
Заливаємо це все процідженим бульйоном і ставимо на півгодини варитися на повільний вогонь.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 9
Потім додаємо нарізану кубиками картоплю, а коли він розм'якшити додаємо подрібнений часник.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 10
Кидаємо в суп гострий перчик, Ну це, звичайно, по бажанню.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 11
В самому кінці вливаємо гранатовий сік, додаємо коріандр, базилік і перець, солимо і перчимо, варимо буквально пару хвилин, потім знімаємо з вогню і даємо настоятися. Готовий бозбаш подаємо, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти