Рецепт Бозбаш по-азербайджанськи фото

Бозбаш по-азербайджанськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо, Баранина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Супи

Якщо ви бажаєте зробити звичайний обід справжнім святом, то цей смачний супчик то, що вам треба, адже таке приголомшливе поєднання баранини, овочів і фруктів ви ніколи не забудете! !!

Рецепт приготування Бозбаш по-азербайджанські дуже і дуже древній і, як і у інших подібних супів з багатою історією, у цього супчика є безліч варіантів приготування. Ну а цей рецепт, мабуть, найцікавіший, принаймні, так здається мені і моїй родині, тому саме його ми і вибрали з усіх можливих варіантів. Готую я його не дуже часто, тільки для особливих урочистостей, хоча, як я вже говорила базбаш по-азербайджанскіуже вже сам по собі справжнє свято, принаймні, для шлунка. І якщо ви любите експериментувати на кухні, а так же вам до душі справжня ароматна і ситна кавказька кухня, то і цей приголомшливий супчик вам обов'язково сподобається, ну а я з задоволенням розповім вам, як зробити бозбаш по-азербайджанські швидко і смачно.

  • Ребра баранячі - 1 кілограм
  • Гайка - 2 склянки
  • Картопля - 4 штуки
  • Масло вершкове топлене - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в бульйон, 1 - в пассеровку )
  • Морква - 2 штуки(1 - в бульйон, 1 - в пассеровку )
  • Томати у власному соку - 400 грам
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Айва - 2 штуки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Перець гострий - 1 штука
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Зерна коріандру розтерті - 1 Ст. Ложка
  • Сік гранатовий - 100 грам
  • Свіжа зелень - 70 грам(Braai, петрушка, базилік )
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 1
Для початку ми замочуємо нут на ніч у холодній воді. Вранці ми зливаємо воду, заливаємо свіжу і ставимо варитися на повільний вогонь, варимо приблизно 1, 5 години до повної готовності.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 2
Тепер приступаємо до приготування бульйону. Ребра розрізаємо на частини, промиваємо і заливаємо приблизно 4 літрами холодної води, ставимо на вогонь. Коли вода закипить, необхідно зняти піну і покласти в каструлю очищену цілу моркву і цибулину, при бажанні можна так само використовувати коріння селери і петрушки. Закидаємо пару лаврових листочків, перець горошком, прикриваємо каструлю кришкою і варимо бульйон годину на повільному вогні. Після закінчення часу овочі дістаємо і викидаємо, а реберця перекладаємо в окрему тарілку. Бульйон проціджуємо.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 3
У сковороді розігріваємо топлене вершкове масло і обсмажуємо на ньому наші варені баранячі ребра.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 4
Обсмажені ребра перекладаємо в тарілку, а на сковороді починаємо смажити цибулю, нарізаний півкільцями, смажимо до золотистого кольору. Потім додаємо нарізану півкільцями моркву і смажимо все разом ще 10 хвилин.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 5
Томати у власному соку очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматки і викладаємо до обсмаженою овочам, готуємо ще 5-7 хвилин.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 6
Перець очищаємо від насіння і нарізаємо півкільцями, айву ріжемо на невеликі шматки.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 7
Коли нут зваритися, зливаємо з нього воду, викладаємо в каструлю баранячі ребра, обсмажені моркву і цибулю, перець і айву.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 8
Заливаємо це все процідженим бульйоном і ставимо на півгодини варитися на повільний вогонь.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 9
Потім додаємо нарізану кубиками картоплю, а коли він розм'якшити додаємо подрібнений часник.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 10
Кидаємо в суп гострий перчик, Ну це, звичайно, по бажанню.
бозбаш по-азербайджанськи - фото крок 11
В самому кінці вливаємо гранатовий сік, додаємо коріандр, базилік і перець, солимо і перчимо, варимо буквально пару хвилин, потім знімаємо з вогню і даємо настоятися. Готовий бозбаш подаємо, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти