Бозбаш в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Бозбаш в горщику я недавно спробувала у своєї подруги. До неї приїжджали гості з Вірменії та приготували його на обід. Шалене смачно! Тим більше, що баранина - моє улюблене м'ясо. Спробуйте теж!
Бозбаш в горщику це дуже смачно! А готувати його дуже просто і швидко. Тільки треба не забути з вечора замочити горох. І години для 2 до обіду почати готувати бозбаш, бо баранину треба гасити довше, щоб потім танула в роті! Баранину ріжемо на шматки і відправляємо в горщик, туди ж замочений горох нут і всі овочі, які є в рецепті. Я ще додавала в горщик гострий перець, але трохи. Посолити за смаком. У кожен горщик покласти по столовій ложці топленого масла, буде смачніше, але якщо його немає, то можна і просто звичайне вершкове. Все це залити водою і в духовку години на півтора. Коли від запаху потечуть слинки, можна діставати. Бозбаш в горщику готовий! Зверху посипати зеленню. Смачного!
- Баранина - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Гайка (горох) - 200 грам
- Цибуля - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Перець - 200 грам
- Топлене масло - 1 Ст. Ложка (в кожен горщик)
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Зелень - 1 частина (за смаком)
- Помідори - 2-3 штук