Рецепт Тушкований кролик з картоплею і оливками фото

Тушкований кролик з картоплею і оливками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Кролик
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Рецепт приготування тушкованого кролика з картоплею і оливками. У процесі приготування страви м'ясо кролика виходить ніжним і соковитим.

Кролятину бажано готувати довго і повільно, гасити у вологому середовищі. Найкраще використовувати керамічний горщик, і готувати в духовці.

  • Білого вина - 300 мілілітрів
  • Кролик - 1, 8 кілограма
  • Перець, сіль - За смаком
  • Лука - 1 штука
  • Сухий орегано - 1 Чайна ложка
  • Картопля - 3 штуки
  • Петрушки, пучок - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Оливок зелених - 100 грам
  • Часник - 2 зубчики
тушкований кролик з картоплею і оливками - фото крок 1
1. Промиваємо картопля, очищаємо його від шкірки. Нарізаємо невеликими шматочками.
тушкований кролик з картоплею і оливками - фото крок 2
2. На порційні шматочки нарізаємо кролика. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, вогонь сильний. З усіх боків зарум'янюється шматочки м'яса. Робимо це в два заходи, на кожну партію йде приблизно по п'ять хвилин обсмажування. Потім кролика перекладаємо в горщик для запікання.
тушкований кролик з картоплею і оливками - фото крок 3
3. Очищаємо цибулю, дрібно його нарізаємо, до середнього зменшуємо вогонь, і на сковороду викладаємо цибулю. Приблизно хвилини три-чотири смажимо, помішувати.
тушкований кролик з картоплею і оливками - фото крок 4
4. Дрібно нарізаємо часник, і додаємо його на сковороду, так само додаємо половину петрушки і орегано. Інтенсивно помішуючи, смажимо приблизно одну хвилину.
тушкований кролик з картоплею і оливками - фото крок 5
5. Перекладаємо до кролятині в горщик. Додаємо лимонний сік, картопля, цедру, перець, оливки, сіль і вино. Накриємо кришкою і поставимо в духовку. Тушкуємо приблизно години півтори, температура 160 градусів.
тушкований кролик з картоплею і оливками - фото крок 6
6. При подачі блюдо посипаємо петрушкою.

Схожі рецепти