Тушкований кролик з картоплею і оливками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тушкованого кролика з картоплею і оливками. У процесі приготування страви м'ясо кролика виходить ніжним і соковитим.
Кролятину бажано готувати довго і повільно, гасити у вологому середовищі. Найкраще використовувати керамічний горщик, і готувати в духовці.
- Білого вина - 300 мілілітрів
- Кролик - 1, 8 кілограма
- Перець, сіль - За смаком
- Лука - 1 штука
- Сухий орегано - 1 Чайна ложка
- Картопля - 3 штуки
- Петрушки, пучок - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Оливок зелених - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
1. Промиваємо картопля, очищаємо його від шкірки. Нарізаємо невеликими шматочками.
2. На порційні шматочки нарізаємо кролика. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, вогонь сильний. З усіх боків зарум'янюється шматочки м'яса. Робимо це в два заходи, на кожну партію йде приблизно по п'ять хвилин обсмажування. Потім кролика перекладаємо в горщик для запікання.
3. Очищаємо цибулю, дрібно його нарізаємо, до середнього зменшуємо вогонь, і на сковороду викладаємо цибулю. Приблизно хвилини три-чотири смажимо, помішувати.
4. Дрібно нарізаємо часник, і додаємо його на сковороду, так само додаємо половину петрушки і орегано. Інтенсивно помішуючи, смажимо приблизно одну хвилину.
5. Перекладаємо до кролятині в горщик. Додаємо лимонний сік, картопля, цедру, перець, оливки, сіль і вино. Накриємо кришкою і поставимо в духовку. Тушкуємо приблизно години півтори, температура 160 градусів.
6. При подачі блюдо посипаємо петрушкою.