Кролик тушкований з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кролик тушкований з картоплею в домашніх умовах завжди виходить ніжним і смачним, а вже який аромат… Так що спробуйте на наступне застілля пригостити гостей цією стравою, - не пошкодуєте!
Я поділюся з вами легким і простим рецептом приготування кролика тушкованого з картоплею. Насправді, якщо ви ще не пробували готувати кролика, а зіпсувати страву не хочеться то краще вибрати саме такий спосіб готування, соковите м'ясо, м'який картопля і чудовий аромат, і все це без особливих зусиль з вашого боку. Спробуємо?
1. Кролика потрібно попередньо трохи вимочити (найкраще в спеціальному маринаді для кролятини, або ж просто додайте в воду в малих частинах оцет, соєвий соус, приправи на ваш смак, сіль і перець).
2. Вимочене м'ясо нарізаємо маленькими шматочками.
3. У сотейнику або каструлі з товстими стінками підігріваємо олію, і обсмажуємо м'ясо приблизно 5 хвилин до появи рум'яної скоринки.
4. Цибуля, картоплю і моркву моєму і чистимо і нарізаємо на ваш смак, головне, щоб не занадто крупно.
5. Коли м'ясо обсмажиться, додамо моркву і цибулю, і обсмажити все разом, поки цибуля не стане прозорим.
6. Тепер заливаємо в каструльку чисту воду так, щоб вона на 2-3 пальця була вище рівня кролика. Зменшуємо вогонь і тушкуємо приблизно півгодини.
7. Тепер додаємо картоплю, і, якщо необхідно, додамо ще води, щоб вона покривала картоплю.
8. Тримаємо на плиті до готовності картоплі, періодично помішуючи. Солимо і перчимо до смаку.
Готово! При подачі посипаємо свіжою зеленню, і подаємо разом з будь-яким овочевим салатом на обід, або ж в якості основного блюда на святковий стіл. Обов'язково спробуйте здивувати своїх гостей таким чином! Смачного!
- Кролик - 200 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Картопля - 6 штук
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Кролика потрібно попередньо трохи вимочити (найкраще в спеціальному маринаді для кролятини, або ж просто додайте в воду в малих частинах оцет, соєвий соус, приправи на ваш смак, сіль і перець).
2. Вимочене м'ясо нарізаємо маленькими шматочками.
3. У сотейнику або каструлі з товстими стінками підігріваємо олію, і обсмажуємо м'ясо приблизно 5 хвилин до появи рум'яної скоринки.
4. Цибуля, картоплю і моркву моєму і чистимо і нарізаємо на ваш смак, головне, щоб не занадто крупно.
5. Коли м'ясо обсмажиться, додамо моркву і цибулю, і обсмажити все разом, поки цибуля не стане прозорим.
6. Тепер заливаємо в каструльку чисту воду так, щоб вона на 2-3 пальця була вище рівня кролика. Зменшуємо вогонь і тушкуємо приблизно півгодини.
7. Тепер додаємо картоплю, і, якщо необхідно, додамо ще води, щоб вона покривала картоплю.
8. Тримаємо на плиті до готовності картоплі, періодично помішуючи. Солимо і перчимо до смаку.
Готово! При подачі посипаємо свіжою зеленню, і подаємо разом з будь-яким овочевим салатом на обід, або ж в якості основного блюда на святковий стіл. Обов'язково спробуйте здивувати своїх гостей таким чином! Смачного!