Чеський картопляний суп
(покроковий рецепт з фото)
У Чехії дуже багато смачних національних страв. Одним з них є чеська картопляний суп. Завдяки тому, що в його склад входять гриби, він виходить дуже ароматним і наваристим.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати чеський картопляний суп, то цей рецепт - до ваших послуг. Це відмінний варіант для смачного і ситного обіду. Суп вийде ситним і ароматним.
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Smalec або жир - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Перець чорний мелений, перець червоний мелений, сіль - За смаком
- Майоран - 1/2 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Гриби - 500 грам
Для початку вам необхідно зварити грибний бульйон. Для цього гриби почистіть, промийте і залийте холодною водою в каструльці. Поставте її на вогонь і доведіть рідину до кипіння. Потім варите гриби п'ятнадцять хвилин. Воду злийте і налийте нову. Варіть гриби сорок хвилин.
Картопля очистіть і наріжте кубиками. Чим дрібніше ви його наріжете, тим швидше він звариться. Також очистіть морковочку, селера і корінь петрушки, які слід нашаткувати кубиками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте на квадратні шматочки.
Візьміть глибоку сковорідку, розтопіть в ній смалець. На середньому вогні пассеруйте на жиру овочі. По черзі закиньте в сковорідку цибулю, морквину, селера, картоплю і корінь петрушки. Підсмажуйте їх близько п'яти хвилин до напівготовності.
В окремій сковороді до коричневого відтінку підсмажте на смальці борошно. Потім додайте до борошна пару столових ложок грибного бульйону і ретельно розмішайте, щоб не залишилося грудочок. Влийте отриманий соус до овочів. Зменшіть вогонь до мінімуму, влийте решту бульйону і млоїте суп двадцять хвилин.
Часник розітріть з майораном і киньте в суп. Також додайте туди за смаком червоний і чорний перець, а також сіль. Гарненько все перемішайте і варіть суп ще десять хвилин до повної готовності.