Чеський часниковий суп
(покроковий рецепт з фото)
Хто бував в Чехії - напевно пробував легендарний чеський часниковий суп. Хто не пробував - не впадай у відчай, я розповім вам, як його приготувати в домашніх умовах. Благо це дуже просто.
2010 рік я зустрічав в Празі. 1 січень мене, з хворої похмільної головою, повели в якийсь чеський ресторан. Апетиту не було зовсім, до того ж вся чеська кухня жирна, а з похмілля жирного не хочеться. Чехи дуже радили спробувати чеський часниковий суп, який там називається "чеснечка" . Вирішив ризикнути, т.К. Більше нічого не хотілося. Ви знаєте, мені сподобалося! Любителі часнику оцінять. Дуже простий у приготуванні суп, бюджетний, але вельми смачний. Навчив дружину готувати, тепер раз на тиждень стабільно у нас на обід - часниковий чеський суп. І жінки працюють (готувати-то простіше простого), і я задоволений. Ідилія
- Бульйон - 2 L (можна використовувати звичайну воду)
- Часник - 6 зубчиків
- Картопля - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Картоплю нарізаємо на невеликі шматочки (як в звичайний суп). Якщо картопля молода, можна не очищати його від тонкої шкірки - в Чехії в цей суп прийнято додавати неочищений молода картопля.
Часник потрібно подрібнити. Можна просто ножем, можна за допомогою побутової техніки - як вам зручніше.
У велику каструлю наливаємо бульйон (або вода, або суміш бульйону і води - як хочете). Додаємо часник і спеції, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тримаємо суп на повільному кипінні протягом 10 хвилин.
Додаємо інші інгредієнти - картопля і вершкове масло. Варимо ще 15 хвилин, до готовності картоплі.
Власне, коли картопля готовий - суп можна знімати з вогню і подавати. Я рекомендую подавати з сухариками або грінками.