Рецепт Чеський часниковий суп фото

Чеський часниковий суп
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Овочі , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Хто бував в Чехії - напевно пробував легендарний чеський часниковий суп. Хто не пробував - не впадай у відчай, я розповім вам, як його приготувати в домашніх умовах. Благо це дуже просто.

Опис приготування:

2010 рік я зустрічав в Празі. 1 січень мене, з хворої похмільної головою, повели в якийсь чеський ресторан. Апетиту не було зовсім, до того ж вся чеська кухня жирна, а з похмілля жирного не хочеться. Чехи дуже радили спробувати чеський часниковий суп, який там називається"чеснечка" . Вирішив ризикнути, т.К. Більше нічого не хотілося. Ви знаєте, мені сподобалося! Любителі часнику оцінять. Дуже простий у приготуванні суп, бюджетний, але вельми смачний. Навчив дружину готувати, тепер раз на тиждень стабільно у нас на обід - часниковий чеський суп. І жінки працюють (готувати-то простіше простого), і я задоволений. Ідилія

  • Бульйон - 2 L (можна використовувати звичайну воду)
  • Часник - 6 зубчиків
  • Картопля - 3 штуки
  • Вершкове масло - 2 чайних ложки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
чеський часниковий суп - фото крок 1
Картоплю нарізаємо на невеликі шматочки (як в звичайний суп). Якщо картопля молода, можна не очищати його від тонкої шкірки - в Чехії в цей суп прийнято додавати неочищений молода картопля.
чеський часниковий суп - фото крок 2
Часник потрібно подрібнити. Можна просто ножем, можна за допомогою побутової техніки - як вам зручніше.
чеський часниковий суп - фото крок 3
У велику каструлю наливаємо бульйон (або вода, або суміш бульйону і води - як хочете). Додаємо часник і спеції, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тримаємо суп на повільному кипінні протягом 10 хвилин.
чеський часниковий суп - фото крок 4
Додаємо інші інгредієнти - картопля і вершкове масло. Варимо ще 15 хвилин, до готовності картоплі.
чеський часниковий суп - фото крок 5
Власне, коли картопля готовий - суп можна знімати з вогню і подавати. Я рекомендую подавати з сухариками або грінками.

Схожі рецепти