Чеський хліб
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у мене рецепт одного з найпопулярніших видів хліба - це чеські рогалики, які дуже багато раз доводилося куштувати під час подорожей по Чехії. Рецептів багато, це один з них.
Подорожуючи по Чехії, в будь-якому готелі на сніданок в обов'язковому порядку вам подадуть рогалики, на які можна намазати масло, джем або спорудити бутерброд з ковбасою або з сиром. Купити їх можна в будь-який пекарні, так як це одна з найбільш популярних різновидів хліба. А можна легко приготувати вдома, в покроковому рецепті докладно розказано як це зробити. Є варіації за формою приготування, але смак абсолютно ідентичний.
- Тепла вода - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (розм'якшене)
- Дріжджі - 7 грам (сухі, швидкодіючі)
- Борошно пшеничне - 500 грам (хлібопекарська)
- Сіль - 1 Чайна ложка(10 грам)
- Цукор - 1 Чайна ложка(10 грам)
- Велика сіль, кунжут, кмин, мак - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста просійте борошно, всипте сіль, цукор, сухі дріжджі, перемішайте.
Влийте теплу воду, додайте розм'якшене вершкове масло.
Замісити тісто, вимішують 5-10 хвилин. Накрийте тісто плівкою, поставте в тепле місце на расстойку на 1 час.
Через 1 годину тісто істотно збільшилася в обсязі, приступайте до приготування рогаликів.
Розділіть тісто для зручності на 2 частини. Розкачайте тісто в прямокутник, розділи 8 частин у вигляді трикутників.
Зробіть в підставі трикутника невеликий надріз і скачайте в рогалик.
Викладіть рогалики на лист для випічки, збризніть водою і дайте расстойку 1 час. Після чого знову збризніть водою, посипте зверху на вибір: маком, великою морською сіллю, кунжутом або маком, а можна нічим не посипати. Випікайте перші 5-7 хвилин з парою при температурі 250 градусів, потім знизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 15-20 хвилин.
Готові рогалики - це відмінна основа для приготування як солодких, так і наслідках бутербродів. Це смачно!