Рецепт Чеський хліб фото

Чеський хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Борошно, Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На обід
Випічка, Хліб

Сьогодні у мене рецепт одного з найпопулярніших видів хліба - це чеські рогалики, які дуже багато раз доводилося куштувати під час подорожей по Чехії. Рецептів багато, це один з них.

Подорожуючи по Чехії, в будь-якому готелі на сніданок в обов'язковому порядку вам подадуть рогалики, на які можна намазати масло, джем або спорудити бутерброд з ковбасою або з сиром. Купити їх можна в будь-який пекарні, так як це одна з найбільш популярних різновидів хліба. А можна легко приготувати вдома, в покроковому рецепті докладно розказано як це зробити. Є варіації за формою приготування, але смак абсолютно ідентичний.

  • Тепла вода - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (розм'якшене)
  • Дріжджі - 7 грам (сухі, швидкодіючі)
  • Борошно пшеничне - 500 грам (хлібопекарська)
  • Сіль - 1 Чайна ложка(10 грам)
  • Цукор - 1 Чайна ложка(10 грам)
  • Велика сіль, кунжут, кмин, мак - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
чеський хліб - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
чеський хліб - фото крок 2
У миску для замішування тіста просійте борошно, всипте сіль, цукор, сухі дріжджі, перемішайте.
чеський хліб - фото крок 3
Влийте теплу воду, додайте розм'якшене вершкове масло.
чеський хліб - фото крок 4
Замісити тісто, вимішують 5-10 хвилин. Накрийте тісто плівкою, поставте в тепле місце на расстойку на 1 час.
чеський хліб - фото крок 5
Через 1 годину тісто істотно збільшилася в обсязі, приступайте до приготування рогаликів.
чеський хліб - фото крок 6
Розділіть тісто для зручності на 2 частини. Розкачайте тісто в прямокутник, розділи 8 частин у вигляді трикутників.
чеський хліб - фото крок 7
Зробіть в підставі трикутника невеликий надріз і скачайте в рогалик.
чеський хліб - фото крок 8
Викладіть рогалики на лист для випічки, збризніть водою і дайте расстойку 1 час. Після чого знову збризніть водою, посипте зверху на вибір: маком, великою морською сіллю, кунжутом або маком, а можна нічим не посипати. Випікайте перші 5-7 хвилин з парою при температурі 250 градусів, потім знизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 15-20 хвилин.
чеський хліб - фото крок 9
Готові рогалики - це відмінна основа для приготування як солодких, так і наслідках бутербродів. Це смачно!

Схожі рецепти