Чеський шніцель
(покроковий рецепт з фото)
В оригіналі чеський шніцель готується з телятини, але зустрічаються рецепти, де використовується свинина. Цей шніцель приготовлений з хорошого шматочка свинини, запанірувати і обсмаженого на сковорідці.
Як зробити чеський шніцель в домашніх умовах? Дуже просто! Свинину поділяємо на порційні шматочки, відбиваємо і присипаємо сіллю, перцем і приправою. Потім потрібно обваляти шніцелі в борошні, занурити в лезьон і ще раз обвалять в панірувальних сухарях. Смажити на олії до красивого золотистої скоринки. Хай щастить!
- Свинина - 700 грам
- Яйце - 1 штука
- Панірувальні сухарі - - За смаком
- Борошно - За смаком
- Молоко - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Приправа для м'яса - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Поділяємо м'ясо на шніцелі, злегка відбиваємо. Потім потрібно посолити і поперчити м'ясо з двох сторін.
Якщо бажаєте, додайте улюблену приправку.
Для лезьон: збиваємо одне яйце і змішуємо його з молоком. Обваляйте шніцелі в лезьон, потім занурте в лезьон і обваляйте в панірувальних сухарях.
Обсмажуємо шніцелі на рослинній олії з двох сторін, приблизно по 5-6 хвилин з кожного боку.
Готову страву подаємо до столу з зеленим горошком, зеленню і маслинами або оливками. Смачного!