Швидкий картопляний суп-крем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт швидкого приготування картопляного суп-крему. Ваші їдці будуть в захваті від цієї страви. Рекомендую, спробуйте - благо рецепт картопляного суп-крему неймовірно простий і невигадливий.
Такий тривіальний овоч, як картопля, настільки універсальний у використанні, що з нього можна готувати безліч чудових різноманітних страв. Одне з таких - картопляний крем-суп, рецепт якого я даю трохи нижче. Цей суп готується в одну мить і з усього декількох найпростіших інгредієнтів, але виходить він настільки смачним, що ніхто не може повірити, що собівартість цього блюда просто копійчана. Дуже смачне, оригінальне і незвичайне бюджетне блюдо цей картопляний крем-суп. Думаю, що рецепт картопляного крем-супу знадобиться кожній господині - я не знаю такого другого бюджетного, смачного і швидкого в приготуванні страви.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вершки жирні - 1 Склянка
- Сіль, перець, спеції - - За смаком
- Зелень - - За смаком
У каструлі розтоплюємо вершкове масло.
Картоплю нарізаємо дрібними кубиками, кладемо в каструлю.
Відразу слідом за картоплею відправляємо в каструлю дрібно нарізану цибулю.
Обсмажуємо овочі до тих пір, поки в каструлі є масло.
Як тільки масло скінчиться (овочі до цього моменту покриються невеликий скоринкою) - додаємо в каструлю бульйон.
Додаємо сіль, перець, спеції і лавровий лист.
Доводимо до кипіння на середньому вогні.
Як тільки суп закипить - зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо каструлю кришкою і варимо ще 10 хвилин, після чого знімаємо з вогню і охолоджуємо під кришкою до кімнатної температури. Коли суп охолоне - витягаємо з нього лавровий лист.
Подрібнюємо вміст каструлі за допомогою блендера до однорідної консистенції.
Консистенція супу повинна бути приблизно такою, як на фото.
Тепер вливаємо в суп вершки.
Збиваємо віночком до однорідності.
Ставимо суп на швидкий вогонь, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо ще 5 хвилин на повільному вогні без кришки.
Знімаємо суп з вогню. Додаємо свіжу зелень і даємо супу настоятися під кришкою ще 5-10 хвилин.
Розливаємо по тарілочках і подаємо. Смачного!