Швидкий заварний крем
(покроковий рецепт з фото)
Чи збираєтеся готувати еклери або профітролі, тоді вам потрібен смачний і відповідний крем. Як щодо заварного? Він відмінно підійде для багатьох десертів. Розповім, як приготувати швидкий заварний крем.
Заварний крем я готую вже багато років. Його можна зробити заздалегідь, а потім зберігати в холодильнику, тільки обов'язково накрийте плівкою, щоб він не обвітрилася. Заварний крем підходить для начинки тістечок, profitroley, для тортів і пирогів. Можете додати ваніль, корицю, мигдальний екстракт або будь-який інший.
- Порошок заварного крему - 60 грам
- Заголовок для палітурки - 30 грам
- Цукор - 150 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Вода - 300 мілілітрів
- Жовток - 2 штуки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - За смаком
1. У каструлю додайте курячі жовтки, до них цукровий пісок і збивайте міксером 3-4 хвилини.
2. В іншій мисці змішайте кукурудзяну муку і порошок заварного крему.
3. Влийте збиті жовтки до сипучим інгредієнтів.
4. Гарненько перемішайте все з допомогою міксера до утворення однорідної суміші.
5. В окрему каструлю налийте молоко і воду, надішліть її на вогонь.
6. Киплячу рідину тонкою цівкою вливайте до суміші яєць і борошна, гарненько перемішайте кожен раз.
7. Надішліть отриману суміш на вогонь і прогрійте, регулярно перемішуйте віночком до утворення густого крему, додайте вершкове масло і ваніль.
8. Перекладіть крем в контейнер, накрийте відразу плівкою і остудіть, а потім відправте на зберігання в холодильник (до трьох днів).