Італійський заварний крем
(покроковий рецепт з фото)
Італійський заварний крем відмінно підходить для прослаіванія коржів торта, наповнення еклерів, профитролей і інших тістечок. Беріть на замітку рецепт!
Італійський заварний крем або крему пастіччера (заварний крем) відрізняється від класичного заварного крему тільки тим, що в його складі крім молока є вершки. Жирність їх може бути від 20 до 35 відсотків. Такий крем можна приготувати на одних жовтках. Їх потрібно 3-4 штуки. Незвичайно ніжний, з ванільним ароматом крем знаходить масу сфер застосування в приготуванні кондитерських виробів.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів(20% жирності)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 5 грам

Підготуйте інгредієнти для приготування крему.

У каструлю з товстим дном налийте молоко і додайте вершки. Поставте на плиту.

У миску розбийте яйця.

Всипте в яйця цукор.

Добре перемішайте яйця з цукром.

Додайте кукурудзяний крохмаль.

Ще раз ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

Коли молоко з вершками почне закипати, влийте в нього приготовану суміш з яєць, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Зніміть з плити.

Всипте в крем ванільний цукор.

Перемішайте крем з ванільним цукром. Після гарного прохолодного крему.

Італійський заварний крем готовий. Подавайте на десерт. Застосовуйте в приготуванні випічки.