Класичний заварний крем для «Наполеона»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вашій кулінарній скарбничці ще немає цього рецепта, настійно рекомендую обов'язково запам'ятати і повторити. Ніжний, неймовірно ароматний і смачний крем - це невід'ємна частина вдалого торта.
Хочу поділитися з вами варіантом, як приготувати класичний заварний крем для "наполеона" . Для більш інтенсивного і натурального аромату я рекомендую використовувати саме ванільний стручок, тоді у крему просто неймовірний запах. Втім, ви можете замінити ваніль цедрою цитрусових, наприклад, буде теж дуже класно.
- Яйце - 7 штук
- Борошно - 100 грам
- Цукор - 350 грам
- Молоко - 1.5 L
- Стручок ванілі - 1 штука
1. Акуратно розріжте стручок ванілі і дістаньте ножем вміст.
2. Додайте ваніль в молоко, поставте на вогонь.
3. Яйця збийте віночком з цукром до однорідності, додайте борошно, продовжуючи збивати.
4. Влийте тонкою цівкою молоко, постійно збиваючи. Знову поставте на вогонь і уварити, не перестаючи помішувати, до загустіння.
5. Готовий крем остудіть трохи і перемажьте їм коржі.
6. Перед подачею торт повинен добре настоятися, щоб крем просяк коржі. Приємного чаювання!