Заварний крем для «Наполеона» без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Навіть класичні і перевірені роками рецепти легко можна в разі необхідності злегка змінити. Чи вплине це на смак готового блюда? В даному випадку можу сміливо заявити, що ви навіть не помітите!
Поспішаю поділитися з вами ідеєю, як приготувати заварний крем для "наполеона" без яєць. Як загусник в даному випадку використовується кастард в порошку, але якщо у вас його під рукою не виявилося, можна взяти крохмаль, наприклад. Це класичний варіант, що складається тільки з молока і цукру, але для пікантності завжди можна додати цедру або сік цитрусових, а також ваніль або мигдальний екстракт для аромату.
- Молоко - 2.5 склянки (стакан - 250мл)
- Цукор - 6-8 чайних ложок
- Kastard - 3 чайних ложки
1. Молоко налийте в каструльку і поставте на вогонь.
2. Коли воно трохи прогріється, отлейте мілілітрів 50 в окрему мисочку і додайте кастард.
3. Ретельно перемішайте, щоб порошок повністю розчинився.
4. Додайте за смаком цукор в каструльку з молоком.
5. І невеликими порціями, постійно помішуючи, vleyte kastard. Зменшіть вогонь до мінімуму і проваріть крем хвилин 5-6, продовжуючи помішувати.
6. Готовий крем зніміть з вогню і остудіть. У міру остигання крем буде густіти, а після його можна розподіляти по коржам і збирати тортик.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!