Заварний крем для «Наполеона»
(покроковий рецепт з фото)
Ви вирішили спекти класичний, улюблений багатьма тортик і ще не вирішили, який крем будете використовувати? Я хочу запропонувати на замітку покроковий рецепт, з яким все вийде ідеально з першого разу.
Хочу показати вам дуже вдалий і нескладний спосіб, як приготувати заварний крем для "наполеона" . Він виходить дивно ніжним, в міру густим і прекрасно просочує коржі торта. Перед вами класичний варіант, в який для аромату доданий тільки ванільний екстракт. Але при бажанні ви можете додати в крем цедру і сік лимона, щоб відтінити солодкість торта.
- Цукор - 180 грам
- Борошно - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - 1/2 L
- Жовтки - 6 штук
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
1. У глибокій мисці перемішайте цукор і борошно.
2. Окремо збийте жовтки (в крем краще використовувати саме їх, а не яйця цілком) і стакан молока.
3. Всипте сухі інгредієнти. Ретельно перемішайте, щоб не утворилося грудочок.
4. Поставте молоко, що залишилося на вогонь і доведіть до кипіння.
5. Трохи молока влийте в яєчну масу, перемішайте. А після влийте все в час, що залишився молоко.
6. Поставте на вогонь і уварити, постійно помішуючи, до загустіння.
7. Крем готовий! Тепер можна перекласти його в мисочку.
8. Додайте вершкове масло і перемішайте. Усе, залишиться тільки остудити його перед тим, як Перемащуємо коржі торта.