Полуничний заварний крем
(покроковий рецепт з фото)
Полуничний крем можна використовувати не тільки як крем для тортів чи тістечок, можна подати як самостійний десерт.
Полуничний крем готується на основі молочного заварного крему з додаванням полуничного пюре зі свіжих ягід.
- Молоко - 400 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам
- Полуниця - 200 грам
- Яйце - 1 штука
1. Приготуємо продукти для крему.
2. Полуницю перебираємо і моєму під водою, видаляємо хвостики, складаємо чашу для подрібнення.
3. За допомогою блендера перетворюємо ягоди в пюре.
4. Додаємо яйце і цукор, змішуємо.
5. Додаємо ванілін і борошно, змішуємо міксером або блендером до однорідного стану.
6. Доводимо молоко до кипіння, вливаємо полуничну масу і постійно помішувати. Варимо до загустіння.
7. Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло, перемішуємо.
8. Полуничний заварний крем готовий, використовувати за призначенням.