Паштет з курячої печінки дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Хто з нас не любить паштет? звичайно, я говорю не про покупному варіанті, де замість м'яса одна соя. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати ніжний дієтичний паштет з курячої печінки.
На все про все нам знадобиться близько двох годин. Цього часу вистачить, щоб приготувати і овочі, і печінку, та ще й таким корисним способом. З не корисного в цій страві тільки 2 ложки соняшникової олії. Якщо ви хочете обійтися без нього зовсім, тоді тушкуйте моркву і цибулю прямо з гарбузом в духовці на одному підносі з додаванням невеликої кількості води.
- Печінка куряча - 600 грам
- Гарбуз - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
Беремо курячу печінку. Промиваємо її. Куряча печінка ніжніша і дієтична, ніж яловича і, тим більше, свиняча. Вариться вона швидше, а смак її мені подобається більше.
Наливаємо в каструлю воду. Прямо в холодну воду кладемо печінку. Ставимо на середній вогонь. Варимо без кришки, періодично знімаючи накип, яка почне з'являтися під час кипіння.
А поки займемося овочами. Почистимо гарбуз від шкірки, поріжемо її на невеликі шматочки. Як ви зрозуміли, паштет у нас дієтичний, тому він буде з додаванням овочів і без вершкового масла. А ніжний смак масла нам замінить гарбуз. Порубати дрібно цибулю. На тертці натерти моркву.
Гарбуз ми відразу відправимо в духовку гаситися-запікатися при невеликій температурі. Моркву і цибулю пропассеруем на сковорідці з додаванням невеликої кількості соняшникової олії.
Ну ось, печень сварилась. Дістаємо її і перемелює на м'ясорубці, або в блендері. Змішуємо печінковий фарш з овочами. Дістаємо гарбуз з духовки, мнем її виделкою або розм'якшує (подрібнюємо) в блендері. Кладемо до паштету размягченную терту гарбуз.
Все ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник, наш паштетдолжен "схопитися" . Через годину можна діставати його і їсти. Можна намазувати на дієтичні хлібці, наприклад. Смачного!