Рецепт Паштет з курячої печінки дієтичний фото

Паштет з курячої печінки дієтичний
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо, Субпродукти, Птах, Курка, Куряча печінка
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Паштети

Хто з нас не любить паштет? звичайно, я говорю не про покупному варіанті, де замість м'яса одна соя. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати ніжний дієтичний паштет з курячої печінки.

На все про все нам знадобиться близько двох годин. Цього часу вистачить, щоб приготувати і овочі, і печінку, та ще й таким корисним способом. З не корисного в цій страві тільки 2 ложки соняшникової олії. Якщо ви хочете обійтися без нього зовсім, тоді тушкуйте моркву і цибулю прямо з гарбузом в духовці на одному підносі з додаванням невеликої кількості води.

  • Печінка куряча - 600 грам
  • Гарбуз - 200 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Зелень - За смаком
паштет з курячої печінки дієтичний - фото крок 1
Беремо курячу печінку. Промиваємо її. Куряча печінка ніжніша і дієтична, ніж яловича і, тим більше, свиняча. Вариться вона швидше, а смак її мені подобається більше.
паштет з курячої печінки дієтичний - фото крок 2
Наливаємо в каструлю воду. Прямо в холодну воду кладемо печінку. Ставимо на середній вогонь. Варимо без кришки, періодично знімаючи накип, яка почне з'являтися під час кипіння.
паштет з курячої печінки дієтичний - фото крок 3
А поки займемося овочами. Почистимо гарбуз від шкірки, поріжемо її на невеликі шматочки. Як ви зрозуміли, паштет у нас дієтичний, тому він буде з додаванням овочів і без вершкового масла. А ніжний смак масла нам замінить гарбуз. Порубати дрібно цибулю. На тертці натерти моркву.
паштет з курячої печінки дієтичний - фото крок 4
Гарбуз ми відразу відправимо в духовку гаситися-запікатися при невеликій температурі. Моркву і цибулю пропассеруем на сковорідці з додаванням невеликої кількості соняшникової олії.
паштет з курячої печінки дієтичний - фото крок 5
Ну ось, печень сварилась. Дістаємо її і перемелює на м'ясорубці, або в блендері. Змішуємо печінковий фарш з овочами. Дістаємо гарбуз з духовки, мнем її виделкою або розм'якшує (подрібнюємо) в блендері. Кладемо до паштету размягченную терту гарбуз.
паштет з курячої печінки дієтичний - фото крок 6
Все ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник, наш паштетдолжен "схопитися" . Через годину можна діставати його і їсти. Можна намазувати на дієтичні хлібці, наприклад. Смачного!

Схожі рецепти