Паштет з яловичої печінки з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Їжа, приготована своїми руками, завжди смачніше покупної. Це особливо важливо враховувати, якщо збираєтеся годувати дітей. Пропоную відмінний рецепт, як приготувати паштет з яловичої печінки.
Яловича печінка сама по собі досить жорстка, тому її необхідно відмочити перед приготуванням в молоці або відбити. Цей рецепт добре тим, що не вимагає додаткових витрат за часом, і можна насолоджуватися відмінним смаком вже зовсім скоро.
- Яловича печінка - 300 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 4 штуки
- Олія - 1 штука (упаковка)
- Лавровий лист - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Упаковку масла поділяємо на 2 частини, одну залишаємо при кімнатній температурі.
2. Другу частину масла нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в сковороду.
3. Печінка гарненько промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб пішла вся зайва волога, після чого нарізаємо її шматочками.
4. Ставимо сковороду на вогонь. Коли масло розтопиться, закидаємо до нього печінку.
5. Обсмажуємо її на протязі хвилин двадцяти.
6. В цей час морква очищаємо, моєму і натираємо на крупній тертці.
7. Відправляємо її в сковороду до маслу і печінки, потім очищаємо цибулю, нарізаємо його кубиками і також відправляємо в сковороду.
8. Все перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин, після чого додаємо лавровий лист і тушкуємо все до повної готовності.
9. Ми залишаємо овочі і печінку, щоб ті трохи охололи, після цього пропускаємо все через м'ясорубку (можна скористатися блендером, не принципово).
10. Після подрібнення додаємо сіль і перець, а також шматочок м'якого масла, перемішуємо.
11. Збиваємо все міксером, перекладаємо в контейнер і відправляємо в холодильник.
12. Подаємо готовий паштет до столу в піалі, або ж намазуємо його на бутерброди, тут вже як ви більше любите!