Паштет з яловичої печінки дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Легкий дієтичний паштет - корисне і смачне блюдо, яке не так вже й складно приготувати вдома. Бутерброди на сніданок або вечерю, на святковий стіл або на пікнік - печінковий паштет доречний скрізь!
Печінковий паштет - це дуже смачне і універсальне в застосуванні блюдо. Паштет прекрасно підходить і для створення різних бутербродів, і для фарширування різних продуктів. Паштет можна використовувати і в звичайні дні, і для приготування страв для святкового столу. Давайте не будемо лінуватися і приготуємо смачний і легкий дієтичний паштет з яловичої печінки. Клопоту небагато, а результат буде відмінний!
- Печінка яловича - 1 кілограм
- Молоко - 700 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 2 штуки
- Авокадо - 1 штука
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець запашний горошком - 2-3 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
Печінка ретельно промиваємо і очищаємо від верхньої плівки
Нарізаємо її на невеликі шматочки, в процесі нарізки видаляємо протоки.
Замочуємо печінку на пару годин в молоці.
Викладаємо шматочки печінки в каструлю. Заливаємо їх водою так, щоб та злегка покривала печінку. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Як тільки закипить, знімаємо піну і додаємо сіль і всі інші спеції. Варимо на невеликому вогні з моменту закипання хвилин 20.
Очистимо цибулю і моркву. Моркву натираємо на крупній тертці або середньої, цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Нагріваємо сковороду з оливковою олією і на невеликому вогні протушіваем цибулю і моркву до м'якості.
Щоб паштет вийшов ніжним і однорідним, пропустимо зварену печінку через м'ясорубку. Бульйон НЕ виливаємо, він нам може знадобитися.
Викладаємо подрібнену печінку, цибулю і моркву, а також очищений авокадо в чашу блендера, збиваємо-подрібнюємо до однорідності.
Пробуємо паштет на смак, додаємо сіль, якщо треба. Якщо паштет на ваш погляд недостатньо ніжний, можна додати в нього трохи бульйону і ще раз збити.