Паштет з яловичої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Повірте: спробувавши домашній паштет, наприклад, з яловичої печінки по моїм рецептом, ви самі переконаєтеся, що це не тільки смачне і невитратне, але і ще цілком собі святкове блюдо.
Дуже часто всі ми їмо бутерброди. Справді, блюдо це рішуче незамінне як для сніданків, так і для прийому гостей. А ось питання: «Що намазати на бутерброд? »- іноді викликає замішання. Більше таке не повториться! Ви будете знати, що подати до столу, щоб було швидко і смачно. Розповідаю, як приготувати паштет з яловичої печінки.
- Печінка яловича - 400 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Спеції - 1 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Молоко - 3-4 Ст. Ложок
Для приготування паштету з яловичої печінки нам необхідно взяти печінку яловичу. Печінка потрібно очистити від плівочок.
Візьміть цибулю, очищений картопля, морква, інші коріння (корінь петрушки, селери). Помістіть все в каструльку. Залийте водою. Поставте на вогонь. Без спецій і солі варіть 30 хвилин після закипання.
Час варіння печінки - 1 час. Про готовність можна дізнатися, проколів печінку ножем. Добре зварена печінку легко проколюється. Коли пройде час, печінку злегка остудіть. Бульйон нам не потрібен. Помістіть печінку і картопля в блендер, збийте-подрібніть до однорідності. Ступінь густоти паштету відкоригуйте, додавши трохи молока. Тепер додайте вершкове масло. Знову збийте. Від теплоти паштету масло швидко розтане, а паштет стане рідині.
Уже перебитий, готовий паштет злегка посоліть і додайте трохи перчика. Паштет нанесіть на шматочки хліба і подайте до столу. Паштет можна подати відразу, ще теплим, але краще дати паштету охолонути. Масло знову застигне - і паштет стане більш густим.