Баранина відварна
(покроковий рецепт з фото)
Баранина відварна - це просте, можна навіть сказати, чисто чоловіче блюдо. М'ясо відварюється протягом 2 годин і стає дуже м'яким, а подавати його можна з хріном або з будь-яким гарніром на ваш смак.
Хоча багато хто воліє баранину запікати, гасити або смажити, а ось я готую баранину відварну в домашніх умовах, і виходить у мене, як мені здається, вельми непогано. Так як м'ясо вариться досить довго, воно стає дуже ніжним і м'яким, а овочі, додані в бульйон, надають йому особливий неповторний аромат. Ви навіть не уявляєте, наскільки це смачно їсти таку соковиту баранину разом з гострим хріном і запивати все бульйоном зі свіжою зеленню. Словами це задоволення не описати, краще все ж спробувати, тому уважно читайте, як приготувати баранину відварну, і приступайте до справи.
- Бараняча шия - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера стебла - 30-40 грам
- Хрін - 30 грам
- Петрушка свіжа - 10 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку розрубуємо баранячу шию на кілька шматків (приблизно на 3-4) і ретельно промиваємо м'ясо.
Далі чистимо моркву і розрізаємо її на 2-3 частини, ріпчаста цибуля також чистимо.
Селера промиваємо і видаляємо зі стебел листя.
Тепер викладаємо морква, селера і ріпчасту цибулю в каструлю, заливаємо водою (1, 5 L) і ставимо каструлю на вогонь. Як тільки вода закипить, викладаємо в каструлю баранину і зменшуємо вогонь, знімаємо утворюється шум і варимо м'ясо протягом 2 годин, прикривши каструлю кришкою. Хв 15-20 до готовності м'яса воду потрібно посолити і додати за смаком мелений перець.
Готову баранини викладаємо на тарілку і подаємо її з хріном і бульйоном, в якому вона варилася (його потрібно посипати подрібненою петрушкою). Приємного всім апетиту!