Рецепт Баранина відварна фото

Баранина відварна
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Баранина відварна - це просте, можна навіть сказати, чисто чоловіче блюдо. М'ясо відварюється протягом 2 годин і стає дуже м'яким, а подавати його можна з хріном або з будь-яким гарніром на ваш смак.

Опис приготування:

Хоча багато хто воліє баранину запікати, гасити або смажити, а ось я готую баранину відварну в домашніх умовах, і виходить у мене, як мені здається, вельми непогано. Так як м'ясо вариться досить довго, воно стає дуже ніжним і м'яким, а овочі, додані в бульйон, надають йому особливий неповторний аромат. Ви навіть не уявляєте, наскільки це смачно їсти таку соковиту баранину разом з гострим хріном і запивати все бульйоном зі свіжою зеленню. Словами це задоволення не описати, краще все ж спробувати, тому уважно читайте, як приготувати баранину відварну, і приступайте до справи.

  • Бараняча шия - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера стебла - 30-40 грам
  • Хрін - 30 грам
  • Петрушка свіжа - 10 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
баранина відварна - фото крок 1
Для початку розрубуємо баранячу шию на кілька шматків (приблизно на 3-4) і ретельно промиваємо м'ясо.
баранина відварна - фото крок 2
Далі чистимо моркву і розрізаємо її на 2-3 частини, ріпчаста цибуля також чистимо.
баранина відварна - фото крок 3
Селера промиваємо і видаляємо зі стебел листя.
баранина відварна - фото крок 4
Тепер викладаємо морква, селера і ріпчасту цибулю в каструлю, заливаємо водою (1, 5 L) і ставимо каструлю на вогонь. Як тільки вода закипить, викладаємо в каструлю баранину і зменшуємо вогонь, знімаємо утворюється шум і варимо м'ясо протягом 2 годин, прикривши каструлю кришкою. Хв 15-20 до готовності м'яса воду потрібно посолити і додати за смаком мелений перець.
баранина відварна - фото крок 5
Готову баранини викладаємо на тарілку і подаємо її з хріном і бульйоном, в якому вона варилася (його потрібно посипати подрібненою петрушкою). Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти