Цвітна капуста відварна
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Цвітна капуста - надзвичайно цінний овоч. Вона містить цілий джерело вітамінів і мікроелементів, необхідних для нашого організму. Я розповім вам, як правильно варити кольорову капусту!
Опис приготування:
Як вже було сказано вище, кольорова капуста дуже цінується за свої корисні властивості. Вона має багатий запасом корисних речовин, завдяки яким здатна запобігти розвитку різних захворювань, в тому числі виразок і пухлин. Цвітну капусту особливо корисно вживати в їжу вагітним жінкам, оскільки високий вміст фолієвої кислоти в ній благотворно впливає на розвиток дитини.
Навряд чи багато хто любить цвітну капусту в сирому вигляді і вже точно мало хто знає, як приготувати її правильно. У зв'язку з цим, я хочу поділитися з вами рецептом приготування відвареної цвітної капусти. Отже, почнемо!
- Кольорова капуста - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Цвітну капусту промиваємо, вирізаємо оголену качан і видаляємо листя.
2. Потім кладемо в холодну воду, солимо. По закінченню 30 хвилин, промиваємо капусту холодною водою, кладемо в каструлю з гарячою водою, накриваємо кришкою і залишаємо варитися на 20-30 хвилин. Не забуваємо підсолити. Варимо до тих пір, поки капуста не стане м'якою, а ніж не буде вільно входити в качан.
3. Звариться капусту відкидаємо на друшляк або кладемо в сито, щоб стекла вода.
4. Готову кольорову капусту викладаємо на блюдо і подаємо з будь-яким соусом або зеленню. Смачного!