Цвітна капуста відварна
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста - надзвичайно цінний овоч. Вона містить цілий джерело вітамінів і мікроелементів, необхідних для нашого організму. Я розповім вам, як правильно варити кольорову капусту!
Як вже було сказано вище, кольорова капуста дуже цінується за свої корисні властивості. Вона має багатий запасом корисних речовин, завдяки яким здатна запобігти розвитку різних захворювань, в тому числі виразок і пухлин. Цвітну капусту особливо корисно вживати в їжу вагітним жінкам, оскільки високий вміст фолієвої кислоти в ній благотворно впливає на розвиток дитини.
Навряд чи багато хто любить цвітну капусту в сирому вигляді і вже точно мало хто знає, як приготувати її правильно. У зв'язку з цим, я хочу поділитися з вами рецептом приготування відвареної цвітної капусти. Отже, почнемо!
- Кольорова капуста - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Цвітну капусту промиваємо, вирізаємо оголену качан і видаляємо листя.
2. Потім кладемо в холодну воду, солимо. По закінченню 30 хвилин, промиваємо капусту холодною водою, кладемо в каструлю з гарячою водою, накриваємо кришкою і залишаємо варитися на 20-30 хвилин. Не забуваємо підсолити. Варимо до тих пір, поки капуста не стане м'якою, а ніж не буде вільно входити в качан.
3. Звариться капусту відкидаємо на друшляк або кладемо в сито, щоб стекла вода.
4. Готову кольорову капусту викладаємо на блюдо і подаємо з будь-яким соусом або зеленню. Смачного!