Рецепт Відварна капуста фото

Відварна капуста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Капуста
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
Корисний обід
Гарніри

Відмінний гарнір до практично будь-якої страви або самостійне легке овочеве блюдо. Відварна білокачанна капуста - це і смачно, і дуже корисно. Готуємо!

Відварна капуста, калорійність якої дозволяє включати її в дієтичне меню, містить велику кількість вітамінів і поживних речовин, особливо клітковини. Це дуже корисний листової овоч, який можна вживати в їжу як самостійно (як дієтичне легке блюдо), і як гарнір до інших страв. Розповідаю, як правильно відварювати капусту.

  • Капуста (коб) - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
відварна капуста - фото крок 1
Виберіть хороший качан капусти - невеликого розміру, щільний, міцний, нерозрізаний. Очистіть від верхніх жорстких листя.
відварна капуста - фото крок 2
PIME качана.
відварна капуста - фото крок 3
Розрізаємо качан навпіл.
відварна капуста - фото крок 4
Зрізаємо жорсткі частини.
відварна капуста - фото крок 5
Тонко нарізаємо капусту.
відварна капуста - фото крок 6
Довести до кипіння воду в каструлі.
відварна капуста - фото крок 7
У киплячу воду покласти нарізану капусту.
відварна капуста - фото крок 8
Варити капусту 15-20 хвилин на середньому вогні, після чого акуратно витягнути з води (або відкинути на друшляк).
відварна капуста - фото крок 9
Солимо і перчимо до смаку. Усе, відварна капуста готова до вживання. Смачного!

Схожі рецепти