Відварна капуста
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний гарнір до практично будь-якої страви або самостійне легке овочеве блюдо. Відварна білокачанна капуста - це і смачно, і дуже корисно. Готуємо!
Відварна капуста, калорійність якої дозволяє включати її в дієтичне меню, містить велику кількість вітамінів і поживних речовин, особливо клітковини. Це дуже корисний листової овоч, який можна вживати в їжу як самостійно (як дієтичне легке блюдо), і як гарнір до інших страв. Розповідаю, як правильно відварювати капусту.
- Капуста (коб) - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Виберіть хороший качан капусти - невеликого розміру, щільний, міцний, нерозрізаний. Очистіть від верхніх жорстких листя.
PIME качана.
Розрізаємо качан навпіл.
Зрізаємо жорсткі частини.
Тонко нарізаємо капусту.
Довести до кипіння воду в каструлі.
У киплячу воду покласти нарізану капусту.
Варити капусту 15-20 хвилин на середньому вогні, після чого акуратно витягнути з води (або відкинути на друшляк).
Солимо і перчимо до смаку. Усе, відварна капуста готова до вживання. Смачного!