Рецепт Філе щуки в духовці фото

Філе щуки в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Щука
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Щука - соковита, смачна, ароматна і, до речі, вельми корисна рибка, тому її потрібно їсти якомога частіше, а я можу розповісти вам, як приготувати чудове філе щуки в духовці швидко і просто.

Опис приготування:

Багато господині не люблять готувати щуку, тому що її болотний запах часто відчувається навіть після обробки, але все ж є спосіб позбутися від нього і сьогодні я поділюся їм з вами і розповім, як приготувати філе щуки в духовці. Я вже багато разів робила рибку за цим рецептом і, скажу вам чесно, абсолютно ніякого неприємного запаху немає, тільки приголомшливий аромат смачної рибки. Так що якщо раніше ви обходили страви з щуки стороною і намагалися їх не готувати, то я раджу вам спробувати зробити ось таке філе щуки в духовці в домашніх умовах, впевнена, ваша думка про цю рибу зміниться.

  • Філе щуки - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Крем 20% - 150 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Приправа для риби - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Петрушка свіжа - За смаком
філе щуки в духовці - фото крок 1
Отже, готуємо всі необхідні інгредієнти.
філе щуки в духовці - фото крок 2
Тепер щуку необхідно випатрати, відрізати плавники і акуратно відокремити філе від хребта і кісток. Філе ретельно промиваємо під проточною водою і висушуємо за допомогою паперових рушників.
філе щуки в духовці - фото крок 3
Сметану викладаємо в мисочку, додаємо до неї подрібнений часник, спеції і сіль, перемішуємо все.
філе щуки в духовці - фото крок 4
Філе натираємо сіллю і чорним перцем, поливаємо соком половинки лимона і заливаємо маринадом, перемішуємо і залишаємо рибу маринуватися в холодильнику на пару годин.
філе щуки в духовці - фото крок 5
Поки щука маринується, ми очищаємо овочі, морква ріжемо соломкою, а ріпчаста цибуля кільцями. Обсмажуємо овочі окремо на невеликій кількості олії до золотистого кольору, не забуваємо їх трохи посолити і приправити спеціями.
філе щуки в духовці - фото крок 6
Коли щука замаринується, ми наливаємо в сковороду олію і ставимо її на сильний вогонь. Викладаємо філе на сковороду і обсмажуємо його з обох сторін до рум'яної, буквально пару хвилин.
філе щуки в духовці - фото крок 7
Тепер перекладаємо філе в форму для запікання, на нього кладемо обсмажену цибулю, зверху моркву і змащуємо все залишками маринаду. Ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо 20-30 хвилин.
філе щуки в духовці - фото крок 8
Нарешті рибка приготувалася, і можна починати вечерю. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти