Філе щуки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Щука - соковита, смачна, ароматна і, до речі, вельми корисна рибка, тому її потрібно їсти якомога частіше, а я можу розповісти вам, як приготувати чудове філе щуки в духовці швидко і просто.
Багато господині не люблять готувати щуку, тому що її болотний запах часто відчувається навіть після обробки, але все ж є спосіб позбутися від нього і сьогодні я поділюся їм з вами і розповім, як приготувати філе щуки в духовці. Я вже багато разів робила рибку за цим рецептом і, скажу вам чесно, абсолютно ніякого неприємного запаху немає, тільки приголомшливий аромат смачної рибки. Так що якщо раніше ви обходили страви з щуки стороною і намагалися їх не готувати, то я раджу вам спробувати зробити ось таке філе щуки в духовці в домашніх умовах, впевнена, ваша думка про цю рибу зміниться.
- Філе щуки - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Крем 20% - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Лимон - 0, 5 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Приправа для риби - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Петрушка свіжа - За смаком
Отже, готуємо всі необхідні інгредієнти.
Тепер щуку необхідно випатрати, відрізати плавники і акуратно відокремити філе від хребта і кісток. Філе ретельно промиваємо під проточною водою і висушуємо за допомогою паперових рушників.
Сметану викладаємо в мисочку, додаємо до неї подрібнений часник, спеції і сіль, перемішуємо все.
Філе натираємо сіллю і чорним перцем, поливаємо соком половинки лимона і заливаємо маринадом, перемішуємо і залишаємо рибу маринуватися в холодильнику на пару годин.
Поки щука маринується, ми очищаємо овочі, морква ріжемо соломкою, а ріпчаста цибуля кільцями. Обсмажуємо овочі окремо на невеликій кількості олії до золотистого кольору, не забуваємо їх трохи посолити і приправити спеціями.
Коли щука замаринується, ми наливаємо в сковороду олію і ставимо її на сильний вогонь. Викладаємо філе на сковороду і обсмажуємо його з обох сторін до рум'яної, буквально пару хвилин.
Тепер перекладаємо філе в форму для запікання, на нього кладемо обсмажену цибулю, зверху моркву і змащуємо все залишками маринаду. Ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо 20-30 хвилин.
Нарешті рибка приготувалася, і можна починати вечерю. Приємного всім апетиту!