Булочки зі згущеним молоком «як пушинки»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть випічку зі згущеним молоком, але у вас не виходить спекти пишні булочки?
Тоді подивіться, як приготувати булочки зі згущеним молоком "як пушинки" - повітряні і легкі як пух! Вам сподобається!
Тісто для даної випічки дуже складно вимішувати руками - на це піде приблизно 30 хвилин, так що раджу вам скористатися кухонним комбайном. Головною особливістю дріжджовий випічки є її легкість - її можна досягти завдяки м'якому замісу тіста і расстойке тесту в теплому місці. В якості начинки для таких булочок можна взяти згущене молоко, повидло, джем або варення.
- Молоко - 200 грам
- Дріжджі свіжі - 23 грам
- Борошно - 400 грам(80 г - в опару, 320 г - в тісто)
- Цукор - 80 грам(15 г - в опару, 65 г - в тісто)
- Сіль - 5 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Цедра лимону - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Варене згущене молоко - 1 штука (банку)
1
Молоко прокип'ятіть і остудіть до 36 градусів. Змішайте молоко з дріжджами, цукром і просіяного борошном. Залиште опару в теплому місці на 20 хвилин.
2
Потім тричі осадіть масу і знову дайте їй піднятися. Опару перелийте в миску, додайте яйця, сіль, цукор, лимонну цедру і перемішайте віночком. Додайте просіяне борошно.
3
Замішуйте тісто протягом 5-10 хвилин в комбайні. Потім додайте м'яке вершкове масло і місите тісто протягом 10 хвилин. Перекладіть тісто в змащену олією миску.
4
Накрийте тісто кришкою і залиште в теплому місці на 2 годину. Готове тісто розділити на невеликі кульки, приблизно по 50 грам кожен. Злегка притисніть кожен кульку, викладіть начинку і защипніть краю.
5
Сфорязикні булочки викладіть на змащене вершковим маслом деко. Накрийте булочки рушником і залиште в теплому місці на 1 час.
6
Перед випічкою змастіть булочки збовтаним яйцем. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Дайте булочкам злегка охолонути, змастіть вершковим маслом і посипте цукровою пудрою. Смачного!