Баттер чорничний
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами простим рецептом Баттера чорничного. Це таке іноземне назва заготовки, щось середнє між нашим повидлом і варенням. Виходить дуже смачно, рекомендую!
Цей Баттері чорничний в домашніх умовах я готую щороку, виходить відмінна заготовка на зиму! Ось тільки враховуйте свої смакові переваги, деяким з моїх домочадців такий Баттері здається занадто кислим, хоча мені дуже подобається. Так що про всяк випадок можете додати менше лимонного соку і цедри, тоді буде солодше!
- Лимон - 1 штука
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
1. Чорницю ретельно миємо, прибираючи дрібне сміття, і обсушити.
2. Подрібнюємо в блендері. Перекладаємо масу в каструльку і на маленькому вогні тримаємо приблизно годину. Потім - додамо цукор, перемішаємо, і тримаємо на маленькому вогні далі.
3. Через п'ять годин додамо спеції, перемішаємо вже загусла суміш, свіжовичавлений лимонний сік і цедру лимона, і тримаємо ще годину.
4. Перекладаємо наш Баттері в підготовлені баночки, і закриваємо стерильними кришками. Зберігаємо в холодильнику. Готово!