Чорничний чізкейк з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати своїх близьких смакотою, але не охота возитися з духовою шафою? Тоді рекомендую рецепт, як приготувати чорничний чізкейк з горіхами. Він виходить легким і повітряним.
Такий десерт можна приготувати в спекотний літній день, коли розігрівати духовку не охота. Чорницю можна замінити будь-якими іншими ягодами, наприклад, вишнею, малиною або полуницею. Такий десерт виходить дуже смачним, та й виглядає ефектно (особливо в розрізі). Пісочну основу, що робиться з тіста або печива, замінив на горіхи, тому звичний мені десерт «звучить» по-новому.
- Мигдаль - 1 Склянка
- Кокосова стружка - 1/2 склянки
- Фініки - 8 штук
- Лимонний сік - 5 Ст. Ложок
- Кешью - 1, 5 склянки
- Мед - 8 Ст. Ложок
- Сир - 300 грам
- Ваніль - За смаком
- Чорниця - 1 Склянка
- Апельсин - 1/2 штуки
1. У чашу блендера кладу мигдаль, кокосову стружку, фініки, вливаю лимонний сік (2 столові ложки).
2. Вміст чаші перемелюю в крихту, маса виходить розсипчастою.
3. У мене силіконова форма, викладаю в неї горіхову масу, утрамбовують щільно руками.
4. Кешью замочую в холодній воді на 3 годину, після цього зливаю воду і перекладаю їх у чашу блендера. Сир (200 грам) додаю в чашу, кладу мед (5 столових ложок), ваніль і лимонний сік (3 столові ложки). Перетворюю вміст в однорідну масу. Укладають поверх горіхового шару.
5. Чорницю змішую з сиром (100 грам) і залишилися медом (3 столові ложки), потім подрібнюю в блендері. Викладаю чорничний шар поверх сирного.
6. Пиріг накриваю харчовою плівкою і прибираю в морозильну камеру на 3 годину, після чого прикрашаю часточками апельсина і подаю до столу.