Рецепт Чорничний чізкейк з горіхами фото

Чорничний чізкейк з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Сир, Горіхи, Мигдаль, Кешью, Чорниця
Страви без випічки
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Чізкейк

Хочете порадувати своїх близьких смакотою, але не охота возитися з духовою шафою? Тоді рекомендую рецепт, як приготувати чорничний чізкейк з горіхами. Він виходить легким і повітряним.

Такий десерт можна приготувати в спекотний літній день, коли розігрівати духовку не охота. Чорницю можна замінити будь-якими іншими ягодами, наприклад, вишнею, малиною або полуницею. Такий десерт виходить дуже смачним, та й виглядає ефектно (особливо в розрізі). Пісочну основу, що робиться з тіста або печива, замінив на горіхи, тому звичний мені десерт «звучить» по-новому.

  • Мигдаль - 1 Склянка
  • Кокосова стружка - 1/2 склянки
  • Фініки - 8 штук
  • Лимонний сік - 5 Ст. Ложок
  • Кешью - 1, 5 склянки
  • Мед - 8 Ст. Ложок
  • Сир - 300 грам
  • Ваніль - За смаком
  • Чорниця - 1 Склянка
  • Апельсин - 1/2 штуки
чорничний чізкейк з горіхами - фото крок 1
1. У чашу блендера кладу мигдаль, кокосову стружку, фініки, вливаю лимонний сік (2 столові ложки).
чорничний чізкейк з горіхами - фото крок 2
2. Вміст чаші перемелюю в крихту, маса виходить розсипчастою.
чорничний чізкейк з горіхами - фото крок 3
3. У мене силіконова форма, викладаю в неї горіхову масу, утрамбовують щільно руками.
чорничний чізкейк з горіхами - фото крок 4
4. Кешью замочую в холодній воді на 3 годину, після цього зливаю воду і перекладаю їх у чашу блендера. Сир (200 грам) додаю в чашу, кладу мед (5 столових ложок), ваніль і лимонний сік (3 столові ложки). Перетворюю вміст в однорідну масу. Укладають поверх горіхового шару.
чорничний чізкейк з горіхами - фото крок 5
5. Чорницю змішую з сиром (100 грам) і залишилися медом (3 столові ложки), потім подрібнюю в блендері. Викладаю чорничний шар поверх сирного.
чорничний чізкейк з горіхами - фото крок 6
6. Пиріг накриваю харчовою плівкою і прибираю в морозильну камеру на 3 годину, після чого прикрашаю часточками апельсина і подаю до столу.

Схожі рецепти