Домашній сироп з м'яти
(покроковий рецепт з фото)
М'ятний сироп дуже легко приготувати і на своїй кухні, правда, він не вийде яскраво-зеленого кольору як магазинний, адже в ньому не будуть присутні барвники, але він буде набагато корисніше.
Яскравий аромат і смак м'ятного сиропу можна ні з чим переплутати, його із задоволенням додають не тільки в десерти, але і в чаї, кава, латте. На його основі готують освіжаючий мохіто, яким так приємно побалувати себе в літню спеку. При наявності свіжої м'яти, приготуйте такий сироп в домашніх умовах, адже вам для цього буде потрібно лише кілька компонентів і 15-20 хвилин!
- М'ята - 1 пучок
- Цукор - 300 грам
- Вода тепла - 150 мілілітрів
- Лимонна кислота - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Ретельно промийте гілочки м'яти, видаліть темні листя і викладіть стебла в каструлю, казан або в ківш з антипригарним дном. За бажанням можете використовувати як перцеву м'яту, так і мелісу. Смак сиропу в першому випадку буде більш яскравим, м'ятним, у другому - більш м'яким, з легким лимонним ароматом.
Влийте в ємність теплу воду. Щоб приготувати густий сироп, зменшіть її кількість до 100 мл.
Помістіть ємність на плиту і доведіть до кипіння, потім додайте лимонну кислоту і протомитися сироп на мінімальному нагріві приблизно 3-4 хвилини до тих пір, поки м'ята не віддасть йому свій аромат і колір. Кислоту додавайте обов'язково, так як промисловий цукор при нагріванні може знову закам'яніти прямо в ємності - кислота перешкоджає цьому!
Готовий сироп процідіть через ситечко з дрібними осередками, макуха видаліть.
Перелийте сироп в соусник або в банку, подайте до десертному чаювання або до кави, за бажанням його можна зберігати в холодильнику до місяця.