Сироп з м'яти
(покроковий рецепт з фото)
Сироп з м'яти легко приготувати про запас. Він добре зберігається, його зручно завжди мати під рукою. У будь-який момент ви можете приготувати собі і своїм гостям мохіто або просочити торт, додати сироп в чай.
Сироп з м'яти - дуже проста в приготуванні, але багатофункціональна заготівля. Цей сироп можна додавати до алкогольних і молочні коктейлі, в десерти, в випічку, на його основі навіть можна варити дуже незвичайні соуси. Словом, класна штука, яка на кухні завжди стане в нагоді.
Щоб приготувати сироп з м'яти, потрібно:
1. Воду з цукром довести до кипіння, поварити 10 хвилин
2. В отриманий сироп кладемо м'яту.
3. Наполягаємо до повного охолодження.
4. Додати сік лимона.
5. Сироп процідити, м'яту віджати.
6. Розливаємо в чисті сухі пляшки.
Сироп з м'яти готовий!
Готовий сироп з м'яти потрібно зберігати в холодильнику і використовувати в кондитерські вироби, чай, коктейлі, освіжаючі напої. Сироп з м'яти можна зробити більш густим, якщо взяти менше води і довше поварити сироп. М'яту можна замінити мелісою, тоді сироп буде більш м'яким і ніжним.
Хай щастить!
- М'ята свіжа - 150 грам
- Цукор - 700 грам
- Вода - 800 мілілітрів
- Лимон - 1 штука (або вапно)
Щоб приготувати сироп з м'яти, потрібно:
1. Воду з цукром довести до кипіння, поварити 10 хвилин
2. В отриманий сироп кладемо м'яту.
3. Наполягаємо до повного охолодження.
4. Додати сік лимона.
5. Сироп процідити, м'яту віджати.
6. Розливаємо в чисті сухі пляшки.
Сироп з м'яти готовий!
Готовий сироп з м'яти потрібно зберігати в холодильнику і використовувати в кондитерські вироби, чай, коктейлі, освіжаючі напої. Сироп з м'яти можна зробити більш густим, якщо взяти менше води і довше поварити сироп. М'яту можна замінити мелісою, тоді сироп буде більш м'яким і ніжним.
Хай щастить!