Рецепт Сироп з м'яти фото

Сироп з м'яти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ята
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок
Десерти, Сироп

Сироп з м'яти легко приготувати про запас. Він добре зберігається, його зручно завжди мати під рукою. У будь-який момент ви можете приготувати собі і своїм гостям мохіто або просочити торт, додати сироп в чай.

Сироп з м'яти - дуже проста в приготуванні, але багатофункціональна заготівля. Цей сироп можна додавати до алкогольних і молочні коктейлі, в десерти, в випічку, на його основі навіть можна варити дуже незвичайні соуси. Словом, класна штука, яка на кухні завжди стане в нагоді.

Щоб приготувати сироп з м'яти, потрібно:

1. Воду з цукром довести до кипіння, поварити 10 хвилин

2. В отриманий сироп кладемо м'яту.

3. Наполягаємо до повного охолодження.

4. Додати сік лимона.

5. Сироп процідити, м'яту віджати.

6. Розливаємо в чисті сухі пляшки.

Сироп з м'яти готовий!

Готовий сироп з м'яти потрібно зберігати в холодильнику і використовувати в кондитерські вироби, чай, коктейлі, освіжаючі напої. Сироп з м'яти можна зробити більш густим, якщо взяти менше води і довше поварити сироп. М'яту можна замінити мелісою, тоді сироп буде більш м'яким і ніжним.

Хай щастить!

  • М'ята свіжа - 150 грам
  • Цукор - 700 грам
  • Вода - 800 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука (або вапно)
Сироп з м'яти - дуже проста в приготуванні, але багатофункціональна заготівля. Цей сироп можна додавати до алкогольних і молочні коктейлі, в десерти, в випічку, на його основі навіть можна варити дуже незвичайні соуси. Словом, класна штука, яка на кухні завжди стане в нагоді.

Щоб приготувати сироп з м'яти, потрібно:

1. Воду з цукром довести до кипіння, поварити 10 хвилин

2. В отриманий сироп кладемо м'яту.

3. Наполягаємо до повного охолодження.

4. Додати сік лимона.

5. Сироп процідити, м'яту віджати.

6. Розливаємо в чисті сухі пляшки.

Сироп з м'яти готовий!

Готовий сироп з м'яти потрібно зберігати в холодильнику і використовувати в кондитерські вироби, чай, коктейлі, освіжаючі напої. Сироп з м'яти можна зробити більш густим, якщо взяти менше води і довше поварити сироп. М'яту можна замінити мелісою, тоді сироп буде більш м'яким і ніжним.

Хай щастить!

Схожі рецепти