Сироп з тархуна і м'яти
(покроковий рецепт з фото)
Влітку завжди користуються успіхом прохолодні напої. Для лимонадів і холодного чаю я готую сироп з тархуна і м'яти. Напої з ним виходять ароматними, освежающими, злегка пощипувати язик
Цей ароматний сироп додайте не тільки в напої. Також їм можна просочувати бісквітні коржі, використовувати для ароматизації крему, для запікання м'яса та т. П. Зберігати сироп в холодильнику не більше 2-3 днів. Дивіться рецепт, як приготувати сироп з м'яти і тархуна.
- М'ята (лист) - 60 грам
- Естрада - 60 грам
- Цукор - 300 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
З цукру і води зваріть сироп, остудіть, додайте лимонний сік. Листя м'яти і естрагону (тархуна) вимийте. Помістіть зелень в блендер, залийте сиропом, пробийте до однорідності.
Процідіть ароматну суміш через марлю, складену в 3-4 шару. Добре відіжміть.
Сироп зберігайте в закритому скляному емксті в холодильнику не більше 2-3 днів.