Сироп «Тархуна»
(покроковий рецепт з фото)
Напої з тархуном були дуже популярні в радянський і пострадянський час. І всі ми пам'ятаємо цей смак дитинства. Але вони не вони готувалися з натуральних інгредієнтів і часом були надто солодкими.
Домашній сироп з естрагону набагато смачніше. Сироп тархуна бармени використовують для приготування різних напоїв. Ми ж будемо зберігати його в холодильнику і використовувати для приготування лимонадів та коктейлів. Як приготувати сироп "тархун"? Та дуже просто!
- Тархуна - 2 пучка
- Цукор - 480 мілілітрів
- Вода - 480 мілілітрів
- Лимон - 6 штук
1
Занурте естрагон в киплячу воду на 2 секунди. Тепер вийміть і опустіть його в крижану воду, щоб зупинити підготовку.
2
Дрібно наріжте тархун, листя і стебла.
3
Варимо звичайний сироп. Змішайте воду і цукор, доведіть до кипіння.
4
З 6 лимонів вичавіть сік, додайте його в цукровий сироп. Туди ж додайте естрагон.
5
Накрийте кришкою і настоюйте протягом 6-8 годин.
6
Процідіть настій. Можна додати 1 краплю зеленого харчового барвника. Пляшку з сиропом зберігайте в холодильнику.