Варення з тархуна і м'яти на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Варення з тархуна і м'яти - чудова добавка в чай або алкогольний напій, в вершках, в тісто, просочення для бісквітних коржів. М'ята надає варення неповторний аромат, Тархуна - терпкий смак.
М'яту можна вибирати на свій смак, благо вибір її сортів і видів є. Кожен вид м'яти додасть варення свій аромат, та тархун - витривалість. Для збалансованості смаку додайте лимонний сік або лимонну кислоту. Нижче дивіться покроковий рецепт, як приготувати варення з м'яти і тархуна.
- М'ята - 100 грам
- Естрада - 50 грам (тархуна)
- Вода - 200 грам
- Цукор - 500 грам
- Лимон - 1 штука
Помийте м'яту і естрагон.
Залийте трави водою, поставте на повільний вогонь, накрийте кришкою. Доведіть до кипіння, варіть протягом 10 хвилин. Зніміть з вогню, залиште настоюватися на кілька годин, можна на ніч.
Вранці відіжміть м'яту і естрагон, отриманий настій процідіть через дрібне сито. Додайте в нього цукор, доведіть до кипіння. На повільному вогні варите протягом 10 хвилин. Потім влийте лимонний сік, варіть ще 2 хвилини.
Гаряче варення розлийте по стерилізованим баночках, закрутіть кришками, остудіть. Зберігайте в темному прохолодному місці. Готовий вихід варення - 0, 5 L.