Домашній лимонад «Тархуна»
(покроковий рецепт з фото)
Ось і настали спекотні дні, які змушують ховатися від пекучого сонця в тіні, і постійна спрага. Пропоную прекрасну альтернативу магазинним газованим напоям - домашній лимонад "тархун" .
Рецепт того, як приготувати домашній лимонад "тархун", вам однозначно стане в нагоді в літню пору. На ринках і в деяких супермаркетах продається свіже естрагон, він же тархун. Але також ви можете виростити його у себе на дачі або навіть на балконі в горщику. Рослина невибаглива рослина швидко росте. Тархун придатний до вирощування в кімнатних умовах круглий рік. Що стосується готового напою, то його подають охолодженим, можна навіть з льодом. Іноді я додаю полуницю або свіжу м'яту. А взимку замість лайма додаю сік грейпфрута. Експериментуйте і втаязикє спрагу смачно і корисно.
- Вода - 1 літр(800 мл холодної, 200 мл гарячої)
- Гілочки Тархун - 15-20 штук
- Вапно - 0, 5 штуки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
1
У графин помістіть гілочки тархуна і цукор. Акуратно розімніть листя дерев'яною ложкою або дерев'яним товкачем.
2
Заливаємо стакан гарячої води, щоб цукор швидше розчинився.
3
Натираємо цедру лайма і видавлюємо сік.
4
Додаємо холодну воду, гарненько розмішуємо і ставимо в холодильник, щоб лимонад настоявся.