Цибулевий пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я повідаю, як приготувати цибульний пиріг з листкового тіста. Блюдо просте в приготування і цілком ситне. Підходить як теплого сімейної вечері. Відмінний варіант солоного пирога!
Цибулевий пиріг вважається справжньою знахідкою для тих, хто байдужий до солодких пирогів. Такий пиріг поширений у Франції і вважається типовим для цієї країни блюдом. У нас в Росії теж користується успіхом така випічка. Для приготування цілком вистачає покупного тесту, смак від цього не страждає.
- Листкове тісто - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Курячі яйця - 3 штуки
- Сир твердих сортів - 100 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
Дістаємо тісто з морозилки. Поки воно розморожується, займемося приготуванням начинки. Для цього цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Обсмажуємо його на сковороді до золотистої. Кладемо сіль і спеції за смаком.
Сир натираємо на крупній тертці. По кількості: беремо на свій розсуд. Якщо хочете більш насичену начинку, то тоді можна натерти сиру побільше - грамів 200.
У глибокій мисці збиваємо яйця разом зі сметаною. Потім втручаємося тертий сир.
Трохи більше половини тесту розгортаємо і укладаємо в форму, змащену маслом. Робимо невеликі бортики. Укладаємо начинку на шар тіста.
Заливаємо яєчної сумішшю начинку. Частину, що залишилася тесту розгортаємо, ріжемо смужками і укладаємо на пиріг рівномірно. Змащуємо пиріг жовтком.
Відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 220 градусів. Випікаємо півгодини до появи золотистої скоринки. Смачного!