Рецепт Цибулевий пиріг з листкового тіста фото

Цибулевий пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Листкове тісто , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У цьому рецепті я повідаю, як приготувати цибульний пиріг з листкового тіста. Блюдо просте в приготування і цілком ситне. Підходить як теплого сімейної вечері. Відмінний варіант солоного пирога!

Опис приготування:

Цибулевий пиріг вважається справжньою знахідкою для тих, хто байдужий до солодких пирогів. Такий пиріг поширений у Франції і вважається типовим для цієї країни блюдом. У нас в Росії теж користується успіхом така випічка. Для приготування цілком вистачає покупного тесту, смак від цього не страждає.

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки
  • Курячі яйця - 3 штуки
  • Сир твердих сортів - 100 грам
  • Крем - 4 Ст. Ложки
цибулевий пиріг з листкового тіста - фото крок 1
Дістаємо тісто з морозилки. Поки воно розморожується, займемося приготуванням начинки. Для цього цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Обсмажуємо його на сковороді до золотистої. Кладемо сіль і спеції за смаком.
цибулевий пиріг з листкового тіста - фото крок 2
Сир натираємо на крупній тертці. По кількості: беремо на свій розсуд. Якщо хочете більш насичену начинку, то тоді можна натерти сиру побільше - грамів 200.
цибулевий пиріг з листкового тіста - фото крок 3
У глибокій мисці збиваємо яйця разом зі сметаною. Потім втручаємося тертий сир.
цибулевий пиріг з листкового тіста - фото крок 4
Трохи більше половини тесту розгортаємо і укладаємо в форму, змащену маслом. Робимо невеликі бортики. Укладаємо начинку на шар тіста.
цибулевий пиріг з листкового тіста - фото крок 5
Заливаємо яєчної сумішшю начинку. Частину, що залишилася тесту розгортаємо, ріжемо смужками і укладаємо на пиріг рівномірно. Змащуємо пиріг жовтком.
цибулевий пиріг з листкового тіста - фото крок 6
Відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 220 градусів. Випікаємо півгодини до появи золотистої скоринки. Смачного!

Схожі рецепти