Цибулевий пиріг (нереально смачний)
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, що цибуля годиться тільки для піджарки в суп або для маринування м'яса? А ось і ні, з нього можна зробити відмінний пиріг. Розповім, як приготувати цибульний пиріг (нереально смачний).
Ніколи б не подумала, що з лука вийде настільки смачний пиріг. Чесно зізнатися, зробила його з інтересу, а в результаті вийшов дуже цікавий пиріг, який тепер готую регулярно.
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 300 грам
- Крем - 6 Ст. Ложок(20% жирності)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Плавлений сир - 4 штуки
- Цибуля - 6 штук
- Яйця - 5 штук(4 штуки для начинки, 1 штука для змазування)
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень - За смаком
1. У велику миску висипаєте всю муку, шматочок вершкового масла (з морозильника) натираєте на крупній тертці. У мисці ще раз все перетираєте руками.
2. У центрі робите невелике заглиблення і виливаєте сметану, додаєте соду, гаситься оцтом, сіль, перемішуєте.
3. Замішуєте тісто, вимішують його близько двох хвилин, щоб воно сформувалося в кого. Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть в холодильник на 2 годину, а краще на ніч.
4. Для начинки: очистіть цибулю і наріжте його тонкими півкільцями, після чого обсмажте на сковороді з додаванням рослинної олії до м'якості.
5. До м'якому цибулі на сковороді додайте трохи солі і чорного перцю, обсмажте ще пару хвилин і перекладіть в миску. Відразу ж додаєте подрібнений на крупній тертці сир і перемішують.
6. Яйця розмішайте виделкою і додайте заморожену зелень.
7. Трохи остудіть масу зі сковороди і тільки після цього вливайте туди яйця, перемішайте.
8. Тісто дістаєте з холодильника і поділяєте на 2 частини (одна більша за іншу). Більшу частину розкачати приблизно за формою, в якій будете випікати. Форму змащуєте рослинним маслом і викладаєте тісто, формуєте бортики.
9. Викладаєте лушпиння масу і розподіляєте по всій формі, отставляете форму в сторону.
10. Другу частину тіста розкачати і покладіть поверх в форму, ДОБРЕ кінець палиці, трохи притисніть.
11. Випікайте пиріг у розігрітій до 160-170 градусів духовці близько 20-25 хвилин, за пару хвилин до готовності змажте пиріг збитим яйцем. Пиріг подавайте холодним.