Цибулевий пиріг від Юлії Висоцької
(покроковий рецепт з фото)
Чим хороші пироги - так це тим, що можна пробувати різні начинки і види тесту. Кожен кулінар напевно має на увазі парочку улюблених і його фірязиках рецептів подібної випічки.
Ось і я недавно познайомилася з таким авторським рецептом. Розповім і вам, як приготувати цибульний пиріг від Юлії Висоцької. Він досить простий, але начинка буде не зовсім звичайною, схожою на суфле. Виходить тонке тісто з м'яким цибулею і сиром всередині. Відмінний варіант мучного вироби на всю сім'ю!
- Слоёное тесто бездрожжевое - 500 грам
- Зелена цибуля - 150 грам
- Пармезан - 100 грам
- Яйце - 5 штук
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Лук помийте, обсушити і дрібно нарубати.
Сир натріть на дрібній тертці до цибулі. Також додайте сіль, 4 яйця і перець. Добре перемішайте.
Один пласт розмороженого тесту розкачайте і покладіть на деко. На нього розкладіть цибульну начинку.
Другу частину тіста також розкачайте, укрийте нею зверху начинку, скріпивши по краях з основою. Молоко збийте з яйцем, промажьте цією сумішшю верх і боки пирога.
Випікайте пиріг при 200 градусах протягом 40 хвилин до золотистої скоринки. Смачного!